Και η Ήπειρος… κερδισμένη με τον Αντ. Διαματάρη Υφυπ. Εξωτερικών!

on .

DIAMATARHS KOYIK

Στον Αντώνη Διαματάρη, έναν από τους πιο θερμούς υποστηρικτές του Βορειοηπειρωτικού ζητήματος και γενικότερα των εθνικών μας θεμάτων -τον γνωστό εκδότη του «Εθνικού Κήρυκα» της ιστορικής ημερήσιας εφημερίδας της Νέας Υόρκης -ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμπιστεύθηκε το χαρτοφυλάκιο του πολύ σημαντικού Υφυπουργείου Εξωτερικών, αρμόδιου για τον Απόδημο Ελληνισμό.
Άριστος γνώστης των θεμάτων της ελληνικής διασποράς, ο νέος Υφυπουργός παρέλαβε τη σκυτάλη από τον Τέρενς Κουίκ (φωτό).
Στη σχετική τελετή, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμή που του έκανε, τόνισε, μεταξύ άλλων: «Αποδέχτηκα την τιμητική πρότασή του να αναλάβω αυτή τη θέση, γιατί πιστεύω βαθιά σε εκείνον και γιατί γνωρίζω την αγάπη του για τον απόδημο ελληνισμό. Αλλά και επίσης γιατί θα μπορέσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι για όλο τον απόδημο ελληνισμό, με βάση τις ίδιες αρχές, και πάθος» ανέφερε ο νέος Υφυπουργός παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο.
Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη του σε όλους τους ομογενείς που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επαγγελματική του σταδιοδρομία ως εκδότης της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας. «Υπηρέτησα για 40 ολόκληρα χρόνια την ομογένεια της Αμερικής από το μετερίζι του εκδότη/ διευθυντή του Εθνικού Κήρυκα, μιας ημερήσιας εφημερίδας που ιδρύθηκε το 1915», ανέφερε και επισήμανε πως αγωνίστηκε, μαζί με τους πιστούς συνεργάτες του, με θάρρος, με εντιμότητα και αξιοπρέπεια, μέρα και νύχτα, για την όσο το δυνατόν πιο έγκυρη, υπεύθυνη ενημέρωσή τους και για τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητάς μας».

* * *

DIAMATARHS KOYTSOLIONTOS

Την ουσιαστική προσφορά του Αντώνη Διαματάρη, τόσο προς την ομογένεια, όσο και προς την γενέτειρά του… «βεβαιώνει» και ο πρ. εκδότης του «Πρωινού Λόγου» Βασ. Κουτσολιόντος, που πριν από 40 και πλέον χρόνια συνυπήρξαν ως βασικά στελέχη του «Εθνικού Κήρυκα» και συνεργάστηκαν στενά για την πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση της ομογένειας των ΗΠΑ.
Σήμερα και από αυτές τις στήλες του «Πρωινού Λόγου» της Ηπείρου, απευθύνουμε στον φίλο Αντώνη εγκάρδιες ευχές για ευόδωση του εθνικού έργου που αναλαμβάνει. Η πολύχρονη προσφορά του το εγγυάται…
Β.Κ.