Με νου, ψυχή, όραμα και ανθρωπιά ο Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής!

on .

ESTIA TOSITSA KHFISIA

• Ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν. Δ. Κωνσταντίνος Τασούλας, που είναι από χθες ο πρώτος Ηπειρώτης Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, και τον οποίο ψήφισαν 283 βουλευτές, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ, είναι μια συμπαθής, ευγενική, με αριστοκρατικό χαρακτήρα προσωπικότητα και με ευφυές χιούμορ, την οποία είχαμε πρωτογνωρίσει στα τέλη της δεκαετίας του 1990.
Ήταν τότε δήμαρχος Κηφισιάς. Φοιτητές εμείς, θέλαμε να στεγαστούμε στη Φοιτητική Εστία Τοσίτσα (τμήμα της στη φωτό). Εκεί ως φοιτητής έμενε και ο ίδιος, αφού ο πατέρας του ήταν επί πολλά χρόνια Διευθυντής της από το δημιουργό της αείμνηστο Ευάγγελο Αβέρωφ- Τοσίτσα. Μόνοι μας, χωρίς να τον ξέρουμε και να μας ξέρει, τον επισκεφτήκαμε στο Δημαρχείο Κηφισιάς.
Παρά τον φόρτο δουλειάς, που είχε, μας δέχθηκε στο γραφείο. Του ζητήσαμε να διαμεσολαβήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας να μας δεχθεί ως υπότροφους. Δεσμεύτηκε ότι θα το κάνει και το έκανε με αποτέλεσμα. Όση ώρα παραμείναμε μαζί του, δεν βιαζόταν να μας… διώξει. Το αντίθετο, ανταλλάξαμε πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις. Μας θεωρούσε ισότιμους συνομιλητές, χωρίς ούτε για μια στιγμή να μας υποτιμά.
Είχε μια οικειότητα, μια ζεστασιά απέναντί μας, χωρίς να προσδοκεί τίποτε από εμάς. Πίσω στο γραφείο του διακρίναμε εικόνες, αλλά και μια φωτογραφία του αλησμόνητου Σεβαστιανού. Μας μίλησε με φλόγα αγάπης γι' αυτόν και τον αγώνα του. Ήθελε να μας προσφέρει και γεύμα. Και με την επιμονή του συμφάγαμε.
Έκτοτε τον συναντούσαμε και στη Φοιτητική Εστία Τοσίτσα, όπου ερχόταν στην ετήσια εκδήλωση, και όπου εμείς διαμείναμε επτά περίπου χρόνια, αλλά και σε άλλες ευκαιρίες. Και πάντα επιβεβαιώναμε την πρώτη εικόνα, που είχαμε σχηματίσει. Είχαμε απέναντί μας μια προσωπικότητα με νου, ψυχή, όραμα και ανθρωπιά.