Προτάσεις στον Υπ. Εσωτερικών κατέθεσε ο Δήμαρχος Ζίτσας

on .

PLIAKOS THEODORIKAKOS 26 7 19

• Ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συζήτησε ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκο στο Υπουργείο. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του, σκοπός της επίσκεψής του, ήταν να αναπτυχθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας και να προχωρήσουν ζητήματα για την ανάπτυξη του τόπου.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Ζίτσας αντάλλαξε απόψεις και συζήτησε με τον Υπουργό μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην οικονομική και διοικητική ενίσχυση των ΟΤΑ.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, συζητήθηκαν:
-Η συνέχιση του χρηματοδοτικού προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και η διεύρυνσή του ώστε να περιλαμβάνει χρηματοδότηση μελετών που αφορούν μεγάλα έργα υποδομών (ύδρευσης, αποχέτευσης, βιολογικών καθαρισμών κ.α.),
- Η αλλαγή των κριτηρίων κατανομής της ΣΑΤΑ,
- Η χρηματοδότηση των Δήμων βάση ορεινότητας, με κλίμακα που θα τους συμπεριλαμβάνει όλους,
-Η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου που θα επιφέρει μείωση ή και απαλλαγή των προστίμων από την είσπραξη του ΤΑΠ,
- Η απλούστευση των διαδικασιών ώστε οι Δήμοι να μπορούν να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες και ευεργετήματα σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, αναδεικνύοντας περαιτέρω το κοινωνικό «πρόσωπο» της Αυτοδιοίκησης, καθώς και
- Η ανάπτυξη πλαισίου ώστε οι Δήμοι να μπορούν να χρηματοδοτούν υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα (Κέντρα Υγείας, Αστυνομικά Τμήματα, Πυροσβεστικούς Σταθμούς) για υλικοτεχνική υποδομή.