Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Kαλοκαίρι με «φορτωμένο» πρόγραμμα!

on .

TASOYLAS KARAMALAKHS

Καλοκαίρι με πολλή δουλειά, υποχρεώσεις, συναντήσεις και συζητήσεις είναι αυτό που διανύουμε για τον Ηπειρώτη νέο Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, το πρόγραμμα του οποίου είναι ιδιαίτερα «φορτωμένο» σε αντιστοιχία με εκείνο της Κυβέρνησης.
Αφήνοντας σε… δεύτερη μοίρα την οικογένεια και την ανάγκη διακοπών, ο κ. Τασούλας παρέμεινε το μεγαλύτερο διάστημα εντός των τειχών, επιχειρώντας να θέσει σε νέες βάσεις τη λειτουργία της Βουλής την οποία έχει επωμισθεί και να διευθετήσει όλα εκείνα τα θέματα και τις υποχρεώσεις που συνοδεύουν τον θεσμό του Προέδρου της, δουλεύοντας συστηματικά ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις αυξημένες απαιτήσεις.
Συνέδριο στη Βουλή
Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα ο Κώστας Τασούλας πρόκειται να κηρύξει την έναρξη των εργασιών διήμερου Συνεδρίου Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών, το οποίο φιλοξενεί η ελληνική Βουλή. Το συγκεκριμένο συνέδριο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς συμμετέχουν σ’ αυτό περισσότερα από 130 διευθυντικά στελέχη κοινοβουλευτικών βιβλιοθηκών και ιδρυμάτων έρευνας από ολόκληρο τον κόσμο. Το βλέμμα των συμμετεχόντων θα είναι στραμμένο στην ψηφιακή εποχή.
Κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του στην Αίθουσα της Γερουσίας, ο Κ. Τασούλας, αναμένεται να επισημάνει ιδιαίτερα την αξία του διαλόγου μεταξύ των κοινοβουλευτικών βιβλιοθηκών και ιδρυμάτων έρευνας, για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και τη μεταξύ τους διασύνδεση, ώστε να διευρύνεται η προσβασιμότητα στην πληροφορία, να διευκολύνεται η συμβολή στην εκπαιδευτική διαδικασία και την επιστημονική έρευνα, και να υπηρετείται η βελτίωση της ανθρώπινης ζωής.
Με τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ
Στο μεταξύ, χθες ο Πρόεδρος της Βουλής συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το κοινοβούλιο. Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα φύλαξης και ασφάλειας της Βουλής. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν για τη σταθερή συνεργασία και επικοινωνία τους. Στη συνάντηση παρέστη επίσης, ο Φρούραρχος της Βουλής Αστυνομικός Διευθυντής κ. Φώτης Ντουίτσης.