Με τον Γ. Αμυρά συναντήθηκε η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου

on .

AMYRAS

• Με τον βουλευτή Ιωαννίνων της Ν.Δ. Γιώργο Αμυρά συναντήθηκε το Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα τοπικού και γενικού ενδιαφέροντος που αφορούν τους Στρατιωτικούς και τις οικογένειές τους, ενώ δόθηκε στον βουλευτή και υπόμνημα με τα παρακάτω θέματα:
Μοριοδότηση: Μετά την γνωστοποίηση στα στελέχη του Στρατού Ξηράς της νέας παραμετροποίησης των κριτηρίων μεταθέσεων και από την μελέτη του εν λόγω εγγράφου, διαπιστώθηκαν καταφανέστατες αδικίες σε βάρος των στελεχών που υπηρετούν στην Φρουρά Ιωαννίνων.
Επίδομα παραμεθορίου: Δεν δίνεται στους στρατιωτικούς σε όλες τις χαρακτηρισμένες από τον Νόμο περιοχές της Ηπείρου ως παραμεθόριες (8η ΕΑΝ και ΤΕΘ Κόνιτσας-ΤΕθ Ηγουμενίτσας) στις οποίες το επίδομα το λαμβάνουν μόνο ορισμένες μονάδες και όχι όλες.
Ακίνητα: Η Λέσχη στην περιοχή της Πρέβεζας πρέπει να επαναλειτουργήσει για την εξυπηρέτηση των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, το κτίριο της ΛΑΦ Πρέβεζας το οποίο παραμένει κλειστό εδώ και χρόνια, μπορεί να υποστηρίξει και την λειτουργία Τάγματος Εθνοφυλακής της περιοχής. Οι Ξενώνες που υπάρχουν ήδη στο Στρατόπεδο «Κατσιμήτρου» χρήζουν ανακαίνισης και μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι και 60 συναδέλφους. Αξιοποίηση όλων των ακινήτων πρώην στρατοπέδων υπέρ των Μετοχικών Ταμείων κ.α.
Απεμπλοκή από τα Κέντρα Μεταναστών για το Στρατιωτικό προσωπικό.