Μόνο 4 λάθη παραδέχθηκε ο Αλ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη

on .

TSIPRAS

• Στην δέσμευση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ασκήσει μια εποικοδομητική και ταυτόχρονα μια μαχητική αντιπολίτευση προχώρησε χθες ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου με την οποία ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την 84η ΔΕΘ.
«Δεν θα ακούσετε από εμάς καταστροφολογία, κασσανδρικές προβλέψεις και ψεύδη», τόνισε για να προσθέσει: «Είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι δημοκρατία δεν είναι μια ψηφοφορία κάθε τέσσερα χρόνια».
Όσον αφορά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης άσκησε σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την οικονομική της πολιτική, μιλώντας για ανάπτυξη που δεν είναι για όλους! «Δίνουν λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Και πανηγυρίζουν λες και άνοιξαν τις πύλες του παραδείσου. Τρώνε από τα έτοιμα που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε εμείς, όχι όμως για να ελαφρύνουν τη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά για να διευκολύνουν εκείνους που κερδίζουν περισσότερα», ανέφερε, μεταξύ άλλων!
Και… αυτοκριτική
Κατά την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας επιχείρησε να κάνει ένα είδος αυτοκριτικής, εντοπίζοντας μόνο 4 λάθη κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του. Περιγράφοντας τις αδυναμίες της Κυβέρνησής του ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Πρώτον, νομίζω, ότι κάποιες φορές, υπό την πίεση των θεσμών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών και λόγω της εύθραυστης κατάστασης των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων επιδείξαμε μια ατολμία να δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης….
»Ένα δεύτερο στοιχείο αυτοκριτικής αφορά την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους. Και εκεί νομίζω ότι στο σύνολο της η κυβέρνηση δεν επέδειξε την τόλμη που χρειαζόταν για να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας…
»Το τρίτο σημείο αφορά η μεγάλη μας αδυναμία να επικοινωνούμε τη πολιτική μας και το έργο μας στους πολίτες. Και το τέταρτο αφορά το στίγμα μας στην περιβαλλοντική πολιτική…».
Για να προσθέσει ότι «παρά όμως τις αδυναμίες, παρά τις παραλείψεις, η κυβέρνησή μας είχε σχέδιο, είχε στρατηγική που κάθε μέρα πήγαινε την χώρα και ένα βήμα πιο μπροστά…».