Εγκρίθηκε το καταστατικό των «Οριζόντων Ηπείρου»

on .

RIZO BLETSAS

• Ολοκληρώθηκε στο Πρωτοδικείο Ιωαννίνων η διαδικασία έγκρισης του καταστατικού των «Οριζόντων Ηπείρου» που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «αποτελούν πλέον την πρώτη Περιφερειακή παράταξη σε όλη την Ελλάδα που κατοχυρώνει και επισήμως χαρακτηριστικά πλήρους δημοκρατικής λειτουργίας, με δηλωμένους σκοπούς και στόχο την εκλογή οργάνων».
Με βάση το καταστατικό από την 1η Οκτωβρίου του 2019 θα αρχίσει η εγγραφή μελών και οι διαδικασίες που προβλέπονται έτσι ώστε τον Ιούνιο του 2020 να διεξαχθεί το πρώτο συνέδριό της για την εκλογή των οργάνων διοίκησης.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Σπύρος Ριζόπουλος, «είμαι εξαιρετικά χαρούμενος και περήφανος που οι Ορίζοντες Ηπείρου προχωρούν στη μετεξέλιξή τους και θα είναι και με βάση το νέο καταστατικό μας η πρώτη πραγματικά ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη της χώρας. Με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες θέλουμε να αποδείξουμε ότι με αυτό το συλλογικό μοντέλο λειτουργίας μπορεί να διαμορφωθεί μια νέα πραγματικότητα η οποία θα αποτελέσει το πρότυπο για όλη τη χώρα».
Ο κ. Ριζόπουλος είπε ότι για τη θέση του αντιπροέδρου προτείνεται ο Σπύρος Υφαντής, πρώτος επιλαχών περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Ιωαννίνων και διευκρίνισε ότι ο Θόδωρος Δασούλας, εκ των ιδρυτικών μελών της παράταξης, για προσωπικούς λόγους δεν θα κατέχει τη θέση αυτή. Για τη συμμετοχή του Σάκη Βλέτσα στην μετεξέλιξη της παράταξης δήλωσε ότι «ενημερώθηκε εγκαίρως ότι δεν θα μετέχει στον μελλοντικό μας σχεδιασμό».
Πάντως, ο κ. Βλέτσας με χθεσινή του ανακοίνωση έσπευσε να διευκρινίσει ότι παραμένει μέλος της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» αλλά δεν συμμετέχει ούτε υπέγραψε το καταστατικό του μετεκλογικά νεοϊδρυθέντος σωματείου με το όνομα «Ορίζοντες Ηπείρου» ώστε να μετέχει στον μελλοντικό του σχεδιασμό!