Νέες διοικήσεις στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Ιωαννιτών

on .

DHMOTIKO SYMBOYLIO 3 10 19

• Ολοκληρώθηκε κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων ο ορισμός των Διοικήσεων στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, στις οποίες συμμετέχουν εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες.
Στην ίδια συνεδρίαση, ο Πρόεδρος του σώματος έκανε γνωστό με αφορμή και επιστολή της παράταξης «Ενότητα Πολιτών» ότι μέσα στις επόμενες δύο βδομάδες θα γίνει αναλυτική συζήτηση για την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορούσε στην αντικατάσταση του φωτισμού led.

Στο επίκεντρο το προσφυγικό…
Μάλιστα, μετά από σχετική ερώτηση της επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα 2023» Τ. Καλογιάννη ο δήμαρχος προχώρησε σε ενημέρωση για το προσφυγικό. «Ο Δήμος είναι σε συνεχή συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία καθώς και με την ελληνική αστυνομία και συμβάλλει σε ότι του ζητηθεί. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις σε ότι μας αναλογεί και είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις από τις παρατάξεις», σημείωσε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμαρχος στην χθεσινή συνεδρίαση μέχρι τις 24 Σεπτεμβρίου στην Ήπειρο βρίσκονταν 3.283 πρόσφυγες και μετανάστες (966 στο Κέντρο Φιλοξενίας Κατσικά, 540 στο Κέντρο της Φιλιππιάδας, 346 στην πρ. Παιδόπολη «Αγία Ελένη», 123 στα Δολιανά και οι υπόλοιποι σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία). Ως προς την εθνικότητα, το 30% είναι Σύριοι, το 25,3% Ιρακινοί, το 24,1% Αφγανοί και 20,6% από άλλες 37 εθνότητες. Ας σημειωθεί ότι σήμερα αυτός ο αριθμός έχει αυξηθεί, καθώς μετά τις 24 Σεπτεμβρίου ακολούθησαν και νέες αφίξεις προσφύγων.
Στο μεταξύ στην χθεσινή σύσκεψη για το μεταναστευτικό υπό τον Κ. Μητσοτάκη συζητήθηκε το ζήτημα της αποσυμφόρησης των νησιών και της οργάνωσης των χώρων υποδοχής και αποφασίστηκε η άμεση εμπλοκή του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στήριξη των Δήμων και των Περιφερειών που θα συνδράμουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι νέες διοικήσεις
Οι νέες διοικήσεις που ορίστηκαν στα νομικά πρόσωπα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι οι ακόλουθες:
Στον Οργανισμό Σπηλαίου Περάματος πρόεδρος ορίστηκε ο Γιώργος Λώλης με αναπληρωτή τον Γιάννη Λυκογιώργο. Αντιπρόεδρος η Γιάννα Μαμακή με αναπληρώτρια την Ελένη Ακονίδου.
Τακτικά μέλη: Χριστίνα Κωτσαντή, Αριστείδης Παππάς, Κώστας Γούσιας και Γιώργος Γοργόλης και από την αντιπολίτευση Γιώργος Λαδιάς, Χρήστος Τριφύλλης και Κώστας Γκόγκος.
Αναπληρωματικά μέλη: Στέφανος Μάντζιος, Νίκος Σιορόκας, Βασίλης Ντόβας και Μαρία Βαϊράμη και από την αντιπολίτευση Βασίλης Αργύρης, Σωτήρης Ζιάκκας και Ευάγγελος Καραγιάννης.
Στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας, Πρόεδρος από το Καταστατικό του ιδρύματος είναι ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και αναπληρωτής του ο Βαγγέλης Πήχας. Αντιπρόεδρος η Χριστίνα Κωτσαντή με αναπληρωτή τον Γιάννη Τσίμαρη.
Τακτικά μέλη: Γιάννα Μαμακή, Νατάσα Τύρου, Δημήτρης Πραμαντιώτης και Κώστας Σταύρου και από την αντιπολίτευση Σοφία Μαρκούλα, Σπύρος Γκίζας και Λιάνα Τζιόβα.
Αναπληρωματικά μέλη: Βασίλης Βλέτσας, Ελένη Ακονίδου, Χάρης Τάτσης, Νατάσα Τζίμα και από την αντιπολίτευση Δημήτρης Νάστος, Φίλιππος Ευαγγέλου και Καλλιόπη Στεφανίδου.
Στην Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης - Ενημέρωσης, Πρόεδρος ορίστηκε ο Νίκος Τσώλης με αναπληρωτή τον Στέφανο Μάντζιο. Αντιπρόεδρος ο Γιάννης Τσώλης με αναπληρώτρια την Ελένη Ζουπανιώτη.
Τακτικά μέλη: Γιάννης Λυκογιώργος, Αντιγόνη Κατσούρη, Σ. Γούλα, Νίκος Βούστρος και από την αντιπολίτευση Ηλίας Αρλέτος, Κώστας Λαόσογλου και Νίκος Γιωτίτσας.
Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτρης Πάνου, Αγγελική Μάρου, Γιώτα Φλώρου, Αποστόλης Φίλης και από την αντιπολίτευση Στέφανος Σίντος, Κώστας Γκέκας και Αστερινός Μάνθος.
Στην Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων Ιωαννίνων – ΔΗΑΝΕΤΑΙ Πρόεδρος ορίστηκε ο Νίκος Σιορόκας με αναπληρωτή του τον Βασίλη Βλέτσα.
Αντιπρόεδρος ο Σταύρος Ηλιάδης με αναπληρωτή τον Βασίλη Τζοβάρα.
Τακτικά μέλη: Γιώργος Αρλέτος, Γιώργος Λώλης, Βασιλική Κώστα, Σταύρος Βλάχος, Παρασκευή Μπετούνη και από την αντιπολίτευση Στέφανος Ζούμπας και Μαριάνα Παπαγιάννη.
Αναπληρωματικά μέλη: Ελένη Ακονίδου, Αριστείδης Παππάς, Κατερίνα Στεφάνου, Νίκος Καραμάνης, Δ. Τάσης και από την αντιπολίτευση Βλάσης Παπαχρήστος και Κωνσταντίνα Ντόντη.
Στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρόεδρος ορίστηκε η Φιλιώ Νόκα - Ζαράχη με αναπληρώτρια την Ζωή Αλεξίου και αντιπρόεδρος ο Γιάννης Αϊβατίδης με αναπληρωτή τον Αριστείδη Παππά.
Τακτικά μέλη: Γιάννης Τσίμαρης, Στέφανος Μάντζιος, Πιπίτσα Γκιόκα- Πεταλά, Θωμάς Χαλκιάς, Ευτυχία Μακρή, Ζωή Μασαούτη - Αλεξάκη και Βασιλική Μέγα.
Αναπληρωματικά μέλη: Δημήτρης Πάνου, Βασίλης Βλέτσας, Ναυσικά Αυδίκου, Αικατερίνη Τόλη, Ειρήνη Ζιώγα, Σοφία Γκάρτζιου και Στέφανος Σίντος.
Στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρόεδρος ορίστηκε ο Βασίλης Τσαμπαλάς με αναπληρωτή τον Αλέκο Ράπτη και αντιπρόεδρος ο Χρήστος Στουγιάννος με αναπληρώτρια τη Ζωή Μαντζούρη.
Τακτικά μέλη: Αριστείδης Παππάς, Γιάννης Αϊβατίδης, Χριστίνα Κωτσαντή, Λίντα Τζουβάρα, Μαρίνα Αναγνωστοπούλου, Δημοσθένης Κοντός και Στέφανος Σίντος.
Αναπληρωματικά μέλη: Νίκος Τσώλης, Γιώργος Λώλης, Γιάννα Μαμακή, Όλγα Τσαβδαρίδου, Αλεξάνδρα Μάγκου - Γαλάρη, Γιούλη Παππά και Αλεξάνδρα Μπέγκα.