Μεταναστευτικό - Κυπριακό απασχόλησαν τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα

on .

TASOYLAS ABRAMOPOYLOS

• Για θέματα της αρμοδιότητάς του σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος κατά τη διάρκεια της θητείας του τα τελευταία πέντε χρόνια στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημ. Αβραμόπουλος σε συνάντηση που είχαν.
Στη συνέχεια, ο κ. Αβραμόπουλος ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο κοινής συνεδρίασης που πραγματοποίησαν για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.
Με τον Πρέσβη της Κύπρου
Στο μεταξύ, και τον Πρέσβη της Κύπρου Κυριάκο Κενεβέζο, Πρύτανη του Διπλωματικού Σώματος στην Αθήνα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Γιαννιώτης Πρόεδρος της Βουλής. Κ. Τασούλας. «Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά δίπλα στην Κύπρο για τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής, για την εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και για την ανάκτηση μιας ευρωπαϊκής κανονικότητας σε ένα ενιαίο κράτος και όχι σε ένα κράτος το οποίο κάκιστα και απαράδεκτα τελεί υπό στρατιωτική κατοχή», τόνισε ο Κ. Τασούλας, καλωσορίζοντας τον Κύπριο πρέσβη στο γραφείο του. Και πρόσθεσε: «σε αυτές τις περιστάσεις της εντάσεως και της πολιτικής των κανονιοφόρων, εμείς αντιτάσσουμε το διεθνές δίκαιο, αντιτάσσουμε την αταλάντευτη ενότητά μας, αντιτάσσουμε τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες…».
Ο Πρέσβης της Κύπρου από την πλευρά του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Επιδιώκουμε να είμαστε μια χώρα η οποία, σε επίπεδο ευρωπαϊκό και διεθνώς, συμβάλλει στη σταθερότητα και την ειρήνη. Δεν είναι το μέγεθος που καθορίζει ποιος είσαι, αλλά ο τρόπος που υπηρετείς συγκεκριμένες αρχές και αξίες. Δυστυχώς η γεωγραφία μάς όρισε σε μια υπέροχη θέση, αλλά από την άλλη πλευρά όρισε ως γείτονά μας την Τουρκία, η οποία με έναν πολύ έντονο και επίμονο τρόπο δημιουργεί συνέχεια την εικόνα του ταραξία της περιοχής. Είναι λυπηρά τα όσα συμβαίνουν και εμείς, ως Κύπριοι, ζούμε τα γεγονότα ξανά και ξανά, βλέποντας ανθρώπους, μεγάλους και μικρούς, να χάνουν τη ζωή τους, επειδή απλά η Τουρκία επιλέγει την οδό της επιβολής μέσω της ισχύος…».