Μπροστά με 13,5 μονάδες η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα νέας δημοσκόπησης για την πορεία της κυβέρνησης τις πρώτες 100 μέρες της, που έγινε από την εταιρεία PULSE και παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ.
Οι πολίτες απάντησαν για το κυβερνητικό έργο σε οικονομία, επενδύσεις, μεταναστευτικό, ασφάλεια, αλλά και για τη ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.
Πιο συγκεκριμένα, η πρόθεση ψήφου κυμαίνεται ως 38,5 για τη Νέα Δημοκρατία, 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 5% ΚΙΝΑΛ, 5% ΚΚΕ, 4% ΜέΡΑ25 και 3,5 η Ελληνική Λύση.
Στον δείκτη «κατεύθυνσης των πραγμάτων» το 61% των ερωτώμενων συνολικά πιστεύει ότι τα πράγματα, το τελευταίο εξάμηνο, πάνε ή μάλλον πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 31% συνολικά πιστεύει ότι πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Ειδικότερα, το 20% πιστεύει ότι τα πράγματα οδεύουν σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (έναντι 23% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), το 41% μάλλον σε σωστή (σταθερό), το 18% μάλλον σε λάθος (έναντι 17%), ενώ το 13% πιστεύει ότι τα πράγματα πηγαίνουν σίγουρα σε λάθος κατεύθυνση (έναντι 12%). Το 8% των ερωτώμενων δηλώνουν δεν ξέρω/ δεν απαντώ.
Την ίδια ώρα οι πολίτες σε απάντηση για την οικονομική τους κατάσταση μοιράστηκαν ως εξής: 46% μέτρια, 14% άνετη και 35% δύσκολα.
Η συντριπτική πλειοψηφία, επίσης, δείχνει ότι θέλει να «περάσει» η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού. Πιο συγκεκριμένα, το 73% λέει ναι το 19% όχι.
Σε ποιον τομέα τα πήγε καλύτερα η κυβέρνηση:
- Φορολογικά: 30%
- Ασφάλεια: 10%
- Επενδύσεις: 8%
- Μεταναστευτικό: 1%
- Άλλη απάντηση: 3%
- Όλα το ίδιο: 7%
- Κανέναν: 20%
- ΔΓ/ΔΑ: 21%
Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 45% από 44% τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 26% από 27%,
Επιπλέον, το 24% πιστεύει ότι δεν είναι κανείς και το 5% ΔΓ/ΔΑ.