Χρόνο για να ενημερωθεί η νέα Διοίκηση της «Μέριμνας» ζήτησε ο Μ. Ελισάφ

on .

DHMARXEIO IOANNINON 1

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην λειτουργία της Μέριμνας συζήτησε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από αίτημα που είχε καταθέσει η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη.
Η κ. Τσουμάνη ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να «υιοθετήσει» το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, πρόταση όμως που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του σώματος.
Πριν από λίγες ημέρες πρόεδρος στην Μέριμνα αναδείχθηκε ο Γιάννης Τσίμαρης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Δήμο Ιωαννιτών.
Στην σύντομη τοποθέτησή του ανέφερε ότι τα προβλήματα είναι οξύτατα και ήδη φαίνεται ότι η ζημιά θα φτάνει για την τρέχουσα χρονιά στις 280.000 ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο, όπως ανέφερε ο κ. Τσίμαρης, αποφάσισε να επαναπροσλάβει τους 12 εργαζόμενους με οκτάωρη απασχόληση και για διάστημα τριών μηνών.
Σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα θα εξεταστούν από τον Δήμο και την Περιφέρεια Ηπείρου τρόποι ώστε να στηριχθεί και να ανακάμψει η Μέριμνα ώστε να επανέλθει και να διασφαλίσει πλήρως τους εργαζομένους.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ στην τοποθέτησή του πρότεινε να δοθεί μία μικρή πίστωση χρόνου στη νέα Διοίκηση ώστε να ενημερωθεί πλήρως για την κατάσταση στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και να υπάρξει στη συνέχεια αναλυτική και πλήρης ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναμόρφωση προϋπολογισμού
Στο μεταξύ, κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων η αναμόρφωση του προϋπολογισμού.
Η αναμόρφωση περιλαμβάνει τις δαπάνες για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης και τις εορταστικές εκδηλώσεις. Ο στολισμός περιλαμβάνει σημαντικό μέρος της πόλης με την τοποθέτηση δέντρου στην κεντρική πλατεία.
Πέραν αυτού η αναμόρφωση μεταφέρει τους πόρους των ανταποδοτικών που προοριζόταν για τα led σε έργα και εξοπλισμό του τομέα καθαριότητας, όπως είναι νέα υπογειοποιημένα συστήματα κάδων, σάρωθρο κι άλλα.
Η απόφαση για το φωτισμό LED
Στην αντικατάσταση του φωτισμού σε όλη την έκταση με την μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων θα προχωρήσει ο Δήμος Ιωαννιτών σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθέτησε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής όπως είχε διαμορφωθεί πριν λίγες ημέρες με την σημείωση ότι αν γίνει αποδεκτή από την Αποκεντρωμένη η προσφυγή και δεν ακυρωθεί ο διαγωνισμός τότε το συγκεκριμένο έργο θα προχωρήσει μέσω του ΕΣΠΑ.
Τρία έργα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ
Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έγινε συζήτηση και για τα έργα του Δήμου που θα υποβληθούν προς ένταξη στην πρόσκληση που είναι στον αέρα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος. Η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να υποβληθούν τρία έργα. Πρόκειται για:
- Δημιουργία ισόπεδων κυκλικών κόμβων στην συμβολή των οδών Δωδώνης, Ζέρβα, Πυρσινέλλα, Ελευθερίου και Σπύρου, στη συμβολή των οδών Γράμμου, Κωνσταντινουπόλεως και Καλπακίου και στη συμβολή της Λεωφόρου Παπανδρέου με Κουντουριώτου και Ευαγγελίδη.
- Ολοκληρωμένη παρέμβαση στην υποδομή των φωτεινών σηματοδοτών που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου.
- Αντικατάσταση οχημάτων Δήμου Ιωαννιτών με νέα ενεργειακά αποδοτικά και χαμηλών εκπομπών οχήματα.
Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Αρλέτος σημείωσε ότι ετοιμάζεται κι ένα τέταρτο έργο που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων με την τοποθέτηση φωτοβολταικών.