Παρακμιακή η συμπεριφορά Πολλάκη - Τζανακόπουλου

on .

TASOYLAS PROEDROS BOYLHS 1

• Δριμύ κατηγορώ κατά του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου εξαπέλυσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, σχετικά με τις απειλές τους περί παραμονής στην προανακριτική επιτροπή, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε ότι θα απαντήσει στην επιστολή του Αλ. Τσίπρα μέχρι αύριο, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν χρειάζεται σύγκληση της Ολομέλειας για την αλλαγή της σύνθεσης της Προανακριτικής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι εφόσον δεν συναινέσουν θα πρόκειται για ένα παρακμιακό φαινόμενο και έναν ακτιβισμό που καμία σχέση δεν έχει με τη Βουλή! «Αυτά που είπε ο κ. Πολακης και ο κ. Τζάνακόπουλος ότι θα παραβρίσκονται στην επιτροπή εκλαμβάνονται ως παρακμιακό φαινόμενο. Δεν είναι απειλή είναι παρακμή, το εκλαμβάνω ως περιττή παρακμή, αυτά δεν έχουν θέση στη Βουλή. Είναι εσφαλμένη και παρακμιακή πρακτική αυτή, πρέπει να εκλείψει από το κοινοβούλιο, δεν έχει θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Αυτά τα θέματα θα λυθούν θεσμικά και όχι ακτιβιστικά, ούτε με απειλές ούτε με τραμπουκισμούς, όλα αυτά είναι παρακμιακά φαινόμενα και δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν», ξεκαθάρισε.
Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα η δύναμη της πειθούς είναι πιο συναρπαστική, και άρα «το θέμα θα λυθεί με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας όχι με τσαμπουκάδες και φωνές». «Πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο παρέμβασης της φρουράς», προσέθεσε χαρακτηριστικά, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο μιας νέας γνωμοδότησης του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής.