«Μη φοβάστε τα σκυλιά στη γειτονιά μας που αλυχτάνε…»

on .

STRATHGOS KONSTANTINOS FLOROS

• Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε χθες το πρωί από το Ελληνικό Ιωαννίνων ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος παρέστη και μίλησε σε εκδήλωση μνήμης και Τιμής για τον Εύελπι Σκαρλάτο Ρωσσέτη, γιό του Ταγματάρχη Σωτήριου Ρωσσέτη, ο οποίος σκοτώθηκε στο πεδίο της μάχης από τουρκικά πυρά στους Βαλκανικούς Πολέμους.
Η Ελλάδα πάντα δεχόταν απειλές και πάντα τις απαντούσε, τόνισε ο Κων/νος Φλώρος. Ανέφερε με έμφαση τα εξής χαρακτηριστικά: «Τα σκυλιά στην γειτονιά μας αλυχτάνε και φωνάζουνε αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως ποτέ δεν ήμασταν περισσότεροι και ποτέ δεν ήμασταν δυνατότεροι» και πρόσθεσε: «Ξέρετε την παροιμία πως σκυλί που γαβγίζει δεν δαγκώνει αλλά να είστε σίγουροι πως είμαστε έτοιμοι, άμα κόψει λουρί και προσπαθήσει να δαγκώσει. Θα του κάτσουμε μία στο κεφάλι και θα φύγει με την ουρά κάτω από τα σκέλια»! Καταλήγοντας, ο Στρατηγός σημείωσε πως «το Έθνος είναι μεγάλο γιατί οι καρδιές και οι ψυχές των Ελλήνων είναι ατσάλινες και μεγάλες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή εκδήλωση στο Ελληνικό επρόκειτο να παραβρεθεί και ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο οποίος όμως ματαίωσε την επίσκεψή του καθώς λόγω της πυκνής πρωινής ομίχλης στο Λεκανοπέδιο, δεν ήρθε η πρωινή πτήση από Αθήνα.