Πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων ζήτησε ο Υπ. Υγείας

on .

KIKILIAS BOYLH

• Συστράτευση για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιδημική κρίση του κορωνοϊού ζήτησε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στη Βουλή.
«Είναι προφανές ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στη χώρα, μέχρι στιγμής, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, στο πρώτο στάδιό της, την κατάσταση» είπε ο υπουργός κι επισήμανε ότι υπάρχουν γειτονικές χώρες στις οποίες η κατάσταση έχει ξεφύγει εντελώς. 
Ο Β. Κικίλιας ζήτησε απ’ όλους «ατομική ευθύνη, υπευθυνότητα και σοβαρότητα» κατά το επόμενο χρονικό διάστημα και πρόσθεσε:  «Πρέπει να ακούμε τις οδηγίες των ειδικών, των γιατρών. Ζητώ να προσέξουμε την προσωπική μας υγιεινή, για τις ευπαθείς ομάδες που είναι η κύρια έννοια μας. Πλήττονται αυτές κατά κύριο λόγο από τον ιό, είτε είναι ηλικιωμένοι συνάνθρωποί μας, είτε ομάδες συμπολιτών ανοσοκατεσταλμένοι, που έχουν κάνει μεταμοσχεύσεις, που είναι σε προχωρημένο στάδιο καρδιακής ή αναπνευστικής ανεπάρκειας. Να προσέξουν αυτοί οι άνθρωποι, να μείνουν σπίτι τους, να φροντίσουν να μην είναι κοντά σε άλλους ανθρώπους που έχουν συμπτώματα γρίπης, να επικοινωνούν με τον γιατρό τους, να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ. Να προσέχουμε και να καταλάβουμε ότι η δημόσια υγεία, και άρα και η υγεία του διπλανού μας, δεν είναι παιχνίδι…».
Αναφερόμενος στον ΕΟΔΥ, ο υπουργός είπε πως ότι το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί 70 με 80.000 τηλεφωνήματα απ’ όλη τη χώρα από οργανισμούς φορείς και πολίτες, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική στάση που κρατούν όλα τα κόμματα στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.