Πολύ καλό βαθμό παίρνει η Κυβέρνηση σε όλα τα θέματα

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Πολύ καλό βαθμό στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, αλλά και γενικότερα σε όλα τα θέματα, παίρνει η κυβέρνηση με βάση τις απαντήσεις των πολιτών σε δημοσκόπηση που διενήργησε το Forum της Metron Analysis για το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Mega με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου.
Παράλληλα, οι πολίτες δείχνουν να αγωνιούν πλέον για την επόμενη ημέρα στην οικονομία και τι αφήνει πίσω της η λαίλαπα του κορωνοϊού.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση κερδίζουν πόντους από τη διαχείριση της κρίσης.
Η ικανοποίηση των πολιτών από την κυβέρνηση στην παρούσα φάση, αντικατοπτρίζεται και από την πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει διπλάσιο ποσοστό από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα λαμβάνει ποσοστό 42,5% έναντι 21,4 της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τρίτο κόμμα με χαμηλό, ωστόσο ποσοστό, έρχεται το ΚΙΝΑΛ με 5%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,7% και το Μέρα 25 με 3,2%. Κάτω από το όριο του 3% η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή με μόλις 1,5%.
Η μεγάλη δημοσκόπηση διεξήχθη σε 1.204 άτομα την περίοδο 22- 28 Απριλίου όταν στην επικαιρότητα βρίσκονταν οι εξελίξεις με τα κρούσματα στις κλινικές, το διάγγελμα του πρωθυπουργού και οι εξειδικεύσεις των μέτρων και η συζήτηση για το πώς θα χαλάρωναν οι περιορισμοί.