Νέα δέσμευση Γεωργιάδη για το κλειστό ξιφασκίας

on .

GEORGIADHS KAXRIMANHS ELISAF
 Έχει περάσει πολύς καιρός από την πρώτη υπόσχεση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τη μεταφορά στα Γιάννενα ενός προκάτ κλειστού γυμναστηρίου από τις εγκαταστάσεις που Ελληνικού, όμως στην πράξη δεν υπήρξε αποτέλεσμα, τουλάχιστον μέχρι σήμερα
Τη δέσμευση επανέλαβε και πάλι ο κ. Γεωργιάδης κατά τη συνάντηση που είχε αυτές τις μέρες στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ παρόντος και του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το κλειστό της ξιφασκίας που υπάρχει στον χώρο του παλιού αεροδρομίου, με τον Υπουργό να δεσμεύεται ότι το θέμα της παραχώρησης και της μεταφοράς του θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες βδομάδες!
Ανάγκη για μέτρα
Αυτή ήταν και η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε από τη συνάντηση των τριών ανδρών, σύμφωνα με χθεσινή σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στην οποία γίνεται λόγος για ένα πολύ καλό κλίμα. Παράλληλα, επισημαίνεται πως συζητήθηκαν εκτενώς οι επιπτώσεις της πανδημίας στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα όπως και η ανάγκη λήψης μέτρων και κινήτρων τόσο κατά το διάστημα που η χώρα τελεί σε καθεστώς απαγορευτικών μέτρων όσο και όταν επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς. «Η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προϋπόθεση ώστε η περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου να επανέλθει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς», σημειώνει ο Δήμος στην ανακοίνωσή του.
Συνάντηση με Καραμανλή
Οι κ.κ. Ελισάφ και Καχριμάνης συναντήθηκαν επίσης με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή με τον οποίο συζήτησαν τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει σε έργα ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, λόγω της έλλειψης δυνατότητας να γίνουν τα δικαστήρια και να καθοριστεί τιμή μονάδας για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις.
Στο Δήμο Ιωαννιτών εξ αιτίας αυτού του γεγονότος έχει προκληθεί μεγάλη καθυστέρηση στην δημοπράτηση του λεγόμενου μεγάλου δακτυλίου (Βογιάννου - Πανηπειρωτικό). Ο Δήμαρχος ζήτησε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, που καταγράφεται και σε άλλες περιπτώσεις, με νομοθετική ρύθμιση, πράγμα για το οποίο δεσμεύτηκε ο Υπουργός πως θα γίνει άμεσα.