Προβάδισμα 15 μονάδων της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

on .

ND SYRIZA DHMOSKOPHSH

• Προβάδισμα 15 μονάδων διατηρεί η ΝΔ με 38% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,5%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%. «Άλλο» απάντησε το 8% ενώ οι Αναποφάσιστοι/ΔΑ είναι στο 10%.
Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο, ενώ η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας. Η δημοσκόπηση αποτυπώνει την ανησυχία των πολιτών για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού ενώ οι πολίτες τοποθετήθηκαν και για την σειρά που πρέπει κατά την άποψή τους να ακολουθηθεί κατά το σταδιακό «άνοιγμα» της κοινωνίας.
Σχετικά με τις αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις που ξεκίνησαν από τη Σοφία Μπεκατώρου έως την υπόθεση Λιγνάδη , το 51% αξιολογεί αρνητικά την στάση της κυβέρνησης, ενώ το 59% αξιολογεί αρνητικά και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.