Ο Κυρ. Μητσοτάκης σήμερα στην Άρτα και την Πρέβεζα!

on .

MHTSOTAKHS

• Στην Ήπειρο έρχεται σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα περιοδεύσει στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας τους οποίους δεν είχε επισκεφθεί πέρυσι, όταν είχε βρεθεί στα Γιάννενα με αφορμή το προσυνέδριο της παράταξης.
Ο κ. Μητσοτάκης, θα βρεθεί καταρχήν στην πόλη της Άρτας, ώρα 10.30 π.μ.. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα, θα επισκεφθεί την αγορά της πόλης, τον Ναό της Παναγίας της Παρηγορήτριας, το βυζαντινό μνημείο – σήμα «κατατεθέν» της Άρτας, το Δημαρχείο (12 μ.), την ιστορική γέφυρα και μία μονάδα επεξεργασίας και συσκευασίας εσπεριδοειδών.
Θα ακολουθήσει, στις 2 μ.μ., συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Βυζαντινό», στη Φιλοθέη Άρτας και αμέσως μετά ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα αναχωρήσει για την Πρέβεζα. Στις 5 μ.μ. θα επισκεφθεί τον Αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο και ακολούθως θα μεταβεί στη Μαρίνα «Κλεοπάτρα».

Στο «κτήμα Τσουμάνη»
Στις 8 μ.μ., ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο κτήμα Τσουμάνη, που βρίσκεται στο 20ο χλμ. της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ιωαννίνων, κοντά στον Λούρο, όπου θα μιλήσει σε κομματικά στελέχη της Ν.Δ. απ’ όλη την Ήπειρο.
Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη με την οποία θα ολοκληρώσει την περιοδεία του, αναμένεται να έχει έντονο πολιτικό χαρακτήρα για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, με κεντρικό σύνθημα την ανάγκη η χώρα να γυρίσει σελίδα, ώστε να αποκτήσει αναπτυξιακή ώθηση.
Εξάλλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι θέσεις του Προέδρου της Ν.Δ. και για ευρύτερα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται οι Ελληνοαλβανικές σχέσεις και η πρόθεση των Κυβερνήσεων Τσίπρα- Ράμα, να προχωρήσουν σε σύναψη συμφωνίας, η οποία, ωστόσο, προς το παρόν φαίνεται να έχει παγώσει.

Περί αυτοδιοίκησης
Ερωτηματικό παραμένει αν ο κ. Μητσοτάκης ανοίξει τα «χαρτιά» του και για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για την μεν Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και για τις άλλες Περιφέρειες, έχει καταστήσει σαφές ότι στηρίζονται οι νυν Περιφερειάρχες, ωστόσο για τους δήμους των πρωτευουσών των Περιφερειακών Ενοτήτων υπάρχει ακόμη δρόμος. Ο νυν Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, φαίνεται πάντως να έχει την απόλυτη στήριξη της Ν.Δ., κι αυτό επιβεβαιώνει και η επίσκεψη του Προέδρου της στο Δημαρχείο. Στην Πρέβεζα, όπως και για τα Γιάννενα, η Ν.Δ. δεν έχει ακόμη καταλήξει σε πρόσωπα που θα τεθούν επικεφαλής των δυνάμεων που εκφράζουν τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο.

Περιφερειακή σύσκεψη
Ενόψει της σημερινής παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη σε Άρτα και Πρέβεζα, πραγματοποιήθηκε χθες στην Άρτα περιφερειακή σύσκεψη των ΝΟΔΕ Ηπείρου παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη. Ο κ. Κονταδάκης απηύθυνε κάλεσμα σε όλα τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της παράταξης να παραστούν στη σημερινή πολιτική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο Λούρο, ώστε να αποδειχθεί ότι και η Ήπειρος έχει αλλάξει, το κλίμα έχει μεταστραφεί. Τέλος, τόνισε ότι οι περιοδείες του ίδιου και της γραμματείας οργανωτικού έχουν ως σκοπό να κρατηθούν σε εγρήγορση και εκλογική ετοιμότητα τα στελέχη και τα μέλη της παράταξης.