Πρώτη η ΔΑΚΕ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών

on .

AITHOYSA DHMOTIKOY

• Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΚΕ στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Εκπαιδευτικών κατά την προχθεσινή εκλογική διαδικασία.
Αξιοσημείωτη ήταν η πρωτιά του κ. Φίλιππου Ευαγγέλου (άρθρα του συχνά φιλοξενούνται στον «Π.Λ.») στο Ανώτερο Περιφερειακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Ηπείρου (ΑΠΥΣΠΕ), ο οποίος έλαβε 676 ψήφους (περίπου 100 περισσότερες σε σχέση με το 2016), με αναπληρωτή τον Βύρωνα Καυκιά (162 ψήφους).
Δεύτερος στο ΑΠΥΣΠΕ αναδείχθηκε ο υποψήφιος με την ΔΗΣΥ Δημήτριος Μπουκομάνης, λαμβάνοντας 520 ψήφους, με αναπλη-ρωτή τον Χρήστο Γεώργο.
Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: σε σύνολο εγγεγραμμένων 2.400, ψήφισαν 2.338 με 2.218 έγκυρα.
Η ΔΑΚΕ έλαβε 774 ψήφους, η ΔΗΣΥ (πρώην ΠΑΣΚ) 714 ψήφους, η Ενωτική Κίνηση (πρώην ΕΡΑ) 344, η ΑΣΕ-ΠΑΜΕ 308 ψήφους, οι Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις 88 ψήφους.
Στο ΠΥΣΠΕ Ιωαννίνων εκλέγονται οι Χρήστος Στουγιάννος (ΔΗΣΥ) και Βασίλης Λιόντος (ΔΑΚΕ).

Ευχαριστίες Φιλ. Ευαγγέλου
Σε ευχαριστήρια επιστολή του, ο Φ. Ευαγγέλου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αποτελεί ύψιστη τιμή και ταυτόχρονα μεγάλη ευθύνη η επανεκλογή μου στο ΑΠΥΣΠΕ Ηπείρου με τόσο αυξημένα ποσοστά ψήφων. Σας διαβεβαιώνω ότι θα προσπαθήσω να υπηρετήσω όλους σας ως ουσιαστικός και πραγματικός εκπρόσωπός σας, δημιουργώντας μια νέα θεώρηση για τα πολιτικά δρώμενα στο χώρο της εκπαίδευσης με τεκμηριωμένο, έγκυρο, διεκδικητικό και αποτελεσματικό λόγο».

Στη Δευτεροβάθμια
Στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ) Ιωαννίνων επανεκλέγονται οι Βαγγέλης Ζέρβας (ΔΑΚΕ) και Στράτος Μιχάλης (ΠΕΚ- πρώην ΠΑΣΚ).
Στο Ανώτερο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΠΥΣΔΕ) Ηπείρου επανεκλέγονται οι Κώστας Μπόζιος (ΔΑΚΕ) και Πέτρος Τσάπες (ΣΥΝΕΚ).
Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Ιωαννίνων ευχαριστεί «όλα τα στελέχη και τους εκπαιδευτικούς που με τον αγώνα τους και την στήριξή τους στα ψηφοδέλτιά της πέτυχαν να την αναδείξουν πρώτη δύναμη στην διαδικασία εκλογής Αιρετών εκπροσώπων στα ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ και ΚΥΣΔΕ».
Και επισημαίνει τα τεράστια κενά στα σχολεία της Δ.Δ.Ε Ιωαννίνων, σε ειδική, τεχνική και γενική εκπαίδευση, καθώς και σε μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα, με το πρόβλημα να είναι ιδιαίτερα έντονο στα σχολεία της περιφέρειας.
«Καλούμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και την Περιφερειακή Διευθύντρια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να ανταποκριθούν στο έργο, για το οποίο τους τίμησε η Ελληνική Πολιτεία ασκώντας πιέσεις για άμεση λύση», καταλήγει η ανακοίνωση (την υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ευαγγ. Ζέρβας και ο Γραμματέας Ευαγγ. Κωσταδήμας).