Προεκλογικά «παιχνίδια» και με τη συνταγματική Αναθεώρηση!

on .

BOYLH KTIRIO

• Ένα ακόμη   επικοινωνιακό «χαρτί» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙ­ΖΑΝΕΛ για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα καθημερινά οξυμένα προβλήματα και το αδιέξοδο που επικρατεί στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό με τα συνεχή «ναυάγια» στις διαπραγματεύσεις και στις συζητήσεις με την Τουρκία και τα Σκόπια, αποτελεί η ανακίνηση του ζητήματος της Συνταγματικής Αναθεώρησης.
Ο τρόπος μάλιστα που επανήρθε στην επικαιρότητα, έχει και έντονη προεκλογική στόχευση, καθώς  η Κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποπειράται να «εγκλωβίσει» το Κίνημα της Αλ­λαγής.
Η επιστολή που είχε στείλει η κ. Γεννηματά στον Αλέξη Τσίπρα για την προώθηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης, έδωσε την ευκαιρία στον κλονιζόμενο πρωθυπουργό να της απευθύνει κάλεσμα ευρύτερης συνεργασίας για ένα «προοδευτικό σύνταγμα». Ήταν όμως και η αφορμή στον πρώην Πρόεδρο του ΠΑ­ΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο να «ανάψει κόκκινο» στις όποιες φήμες ή και προθέσεις μπορεί να υπήρξαν, επικαλούμενοι την πολιτική αναξιοπιστία και όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καυστικός» ο Κ. Τασούλας
Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε αντικείμενο συζητήσεων χθες και ιδιαίτερα βαρύνουσα ήταν η γνώμη που εξέφρασε ο Γιαννιώτης βουλευτής, πρώην Υπουργός και Συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας για την Αναθεώρηση του Συντάγματος Κώστας Τασούλας. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», τόνισε ότι «η ανακίνηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης από καθηγητές Πανεπιστημίου, αλλά και από το Κίνημα της Αλλαγής, παραγνωρίζει, πως, προ πολλού, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται την αναθεώρηση ως μια νέα εκδοχή του παταγωδώς διαψευσθέντος κυβερνητικού προγράμματος της Θεσσαλονίκης», για να προσθέσει λέγοντας ότι «έχοντας συλληφθεί να ψεύδονται ασύστολα με τις εξαγγελίες τους για δήθεν παροχές 12 δις ευρώ, ντύνουν το νέο τους πρόγραμμα με συνταγματικό μανδύα, υπό το πρόσχημα της δήθεν προοδευτικής συνταγματικής αναθεώρησης».

Υπέρμαχος ο Χρ. Μαντάς
Τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για αναθεώρηση του Συντάγματος, με  προεκλογική στόχευση, δεν έκρυψε ούτε ο βουλευτής Ιωαννίνων και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ: Αφού  χαρακτήρισε καλοδεχούμενη την κίνηση της κ. Γεννηματά, δήλωσε πως «βεβαίως και πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Και έχουμε δεσμευτεί πως θα ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση σαν ΣΥΡΙΖΑ και σαν Κυβέρνηση πριν τη λήξη της θητείας μας». Επιτέθηκε μάλιστα και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, τον οποίο κατηγόρησε ότι «έχει μια αντι­ΣΥ­ΡΙΖΑ πολιτική προσέγγιση, πράγμα που θολώνει κάθε νηφάλια οπτική» για σύγκλιση με το Κίνημα Αλλαγής.

Απόπειρα εξαπάτησης του λαού!
Ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ, φέρει και επαναφέρει στο «προσκήνιο» το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, επιβεβαιώνει όλους εκείνους που διαβλέπουν κινήσεις σκοπιμότητας από την επαναφορά του στο δημόσιο διάλογο. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κ. Τασούλα, «για αυτούς η κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία δεν είναι παρά μια νέα, η τελευταία όμως, απόπειρα εξαπάτησης του λαού εκμεταλλευόμενοι το κύρος που έχει το Σύνταγμα στα μάτια του, για να υποσχεθούν ευημερία μέσα από Συνταγματικές επιταγές!»
Και ο κ. Τασούλας συνέχισε: «Με τον τρόπο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ ευτελίζει προκαταβολικά μια διαδικασία που προφανώς υπό συνθήκες πολιτικής συναίνεσης και ωριμότητας θα μπορούσε να συμβάλει στον απαραίτητο θεσμικό εκσυγχρονισμό της χώρας και να διορθώσει ή απαλείψει ατέλειες του ισχύοντος Συντάγματος με βάση την πείρα των ετών που πέρασαν από την τελευταία εκτεταμένη αναθεώρηση του 2001, αλλά και την πείρα της επίμονης κρίσης που δοκιμάζει τη χώρα.
Αντί για αυτό βλέπουμε μια επιδίωξη να μετατραπεί το Σύνταγμα σε ένα ευχολόγιο γενικών παροχών, αλλά και σε μηχανισμό ταξικής διαιώνισης της κρίσης με προβλέψεις για καθιέρωση της απλής αναλογικής ή δήθεν καταπολέμησης του νεοφιλελευθερισμού!»

Αναθεώρηση – «φιάσκο»!
Κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Γιαννιώτης βουλευτής και πρώην Υπουργός, ήταν κατηγορηματικός:
«Μια τέτοια αναθεώρηση-φιάσκο δεν θα την παρακολουθήσουμε, απεναντίας θα την ξεσκεπάσουμε επιμένοντας στους άξονες μιας σύγχρονης, δημοκρατικής και αναπτυξιακής αναθεώρησης που έχουμε ήδη προτείνει».