Μήνυμα Κυρ. Μητσοτάκη για την οδική ασφάλεια

on .

MHTSOTAKHS KYRIAKOS
Σε ζητήματα οδικής ασφάλειας αναφέρεται ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Facebook, τονίζοντας πως τις ημέρες αυτές, μαζί με τις γιορτές του Πάσχα, τις ειδήσεις μονοπωλούν τα μέτρα που λαμβάνει η τροχαία για την προστασία των πολιτών στους δρόμους.
Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι η Ν.Δ. έχει ήδη καταθέσει ένα συγκροτημένο πλαίσιο προτάσεων για την οδική ασφάλεια.
«Πέρα απ’ αυτό όμως, θα ήθελα σήμερα να υπενθυμίσω την αυτονόητη ατομική ευθύνη που έχουμε όλοι μας. Να μην οδηγούμε όταν έχουμε πιει. Να μην μιλάμε στο τηλέφωνο, όταν βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού. Να φοράμε πάντα ζώνη ή κράνος. Να χρησιμοποιούμε τα ειδικά καθίσματα για τα μικρά παιδιά», συμπληρώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
«Δεν θέλω να εκληφθούν τα λόγια μου αυτά ως τυπικές ή -πόσο μάλλον- διδακτικές συμβουλές. Οι Έλληνες, το ξέρουμε όλοι, έχουμε μια περίεργη σχέση με το αυτοκίνητο, το οποίο συχνά το αντιμετωπίζουμε ως προέκταση του εγωισμού μας. Το έγραψα και τον Αύγουστο με αφορμή δύο θανατηφόρα ατυχήματα στην Κρήτη. Δεν είναι μαγκιά να οδηγείς μεθυσμένος. Είναι απλά ανεύθυνο και επικίνδυνο. Μαγκιά, για μένα, είναι να καταλάβεις ότι δεν μπορείς -και δεν πρέπει- να οδηγήσεις, και να δώσεις το αυτοκίνητό σου σε κάποιον άλλο» αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης και εύχεται Καλό Πάσχα σε όλες και σε όλους.