Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό ζητά η ΚΕΔΕ

on .

SKOPIANO

• Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με το ερώτημα της επικύρωσης ή μη του περιεχομένου της συμφωνίας με το Κράτος των Σκοπίων ζητά η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με τον Γιώργο Πατούλη να υποστηρίζει πως «είναι ιστορική ευθύνη όλων μας να αντιδράσουμε, αναγκαία η υλοποίηση δημοψηφίσματος».
«Δεν μπορεί να λαμβάνεται καμία δεσμευτική απόφαση, χωρίς η απόφαση αυτή να διαθέτει την έγκριση και αποδοχή της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού», τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ.
«Καμία κυβέρνηση, από κανένα κόμμα ή συνασπισμό κομμάτων που μπορεί να διαθέτει πρόσκαιρη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να δεσμεύσει την Πατρίδα μας και τις επόμενες γενιές με αποφάσεις της, που δημιουργούν τετελεσμένα, που δύσκολα ανατρέπονται στο μέλλον» σημείωσε ο κ. Πατούλης, προσθέτοντας ότι «κανείς δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να επικαλεστεί την πλειοψηφία που διαθέτει για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που δεν ξεπερνά ποτέ τα τέσσερα χρόνια, για να πάρει μια απόφαση, με την οποία αφενός φαίνεται ότι διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας. Αφετέρου, η απόφαση αυτή θα μας δεσμεύει για τις επόμενες δεκαετίες».