Πρόθυμος ο Ν. Κοτζιάς να επιστρέψει περιουσίες στους Αλβανούς!

on .

KOTZIAS NIKOS

• Διατεθειμένη να επιστρέψει περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών είναι η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς. Ο υπουργός τόνισε πως αυτές οι περιουσίες είχαν γίνει πριν τον πόλεμο και δεν έχουν καμία σχέση με τους «Τσάμηδες», και ούτε τίθεται καν ένα τέτοιο ζήτημα.
Σε συνέντευξή του στον ρ/σ 247, ο κ. Κοτζιάς ερωτηθείς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία επανέλαβε ότι δεν ετέθη ποτέ τσαμικό ζήτημα ούτε ο ίδιος θα αποδεχόταν μία τέτοια συζήτηση.
Ξεκαθάρισε ότι οι περιουσίες των μεσεγγυήσεων ιδιοκτησιών του αλβανικού κράτους και Αλβανών ιδιωτών προ του πολέμου -που δεν έχουν σχέση με τις περιουσίες των Τσάμηδων- μόλις τελειώσει το εμπόλεμο μπορεί να επιστραφούν.
Τόνισε ότι είναι άλλο θέμα οι περιουσίες στις οποίες έγινε κατάσχεση για συνεργασία με τον εχθρό από την ηγετική ομάδα των «Τσάμηδων» στην Θεσπρωτία». «Οι τσάμικες περιουσίες είναι περιουσίες που αφορούν το τέλος του πολέμου και για τις οποίες υπάρχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, γιατί πάρα πολλοί τα μπερδεύουν ή θέλουν να τα μπερδέψουν» είπε.