Συνάντηση Μερ. Τζούφη με Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ε.Ε.

on .

TZOYFH 2 7 18

• Συνάντηση με την Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Dunja Mijatovic, είχε η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη. Η Επίτροπος, ζήτησε να ενημερωθεί για τις επιπτώσεις της λιτότητας στην πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και στην πρόσβαση των παιδιών με αναπηρίες τόσο στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, όσο και στην γενική εκπαίδευση.
Η Υφυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «κατά τη διάρκεια της κρίσης, η επιβράδυνση της οικονομίας είχε επίσης αντίκτυπο στους παράγοντες που επηρεάζουν τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα των μαθητών, σε επίπεδο παρακολούθησης, απόδοσης και ποιότητας. Επίσης, η μείωση των εισοδημάτων των νοικοκυριών, η αυξημένη εργασία και η εργασιακή ανασφάλεια των γονέων, πυροδότησαν μια σειρά από καταστάσεις που σχετίζονται με την παιδική φτώχεια, την υλική αποστέρηση και τελικά την εκπαίδευση των μαθητών».
Απαντώντας σε ερώτηση για την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, η Υφυπουργός αναφέρθηκε ενδεικτικά στην ανασυγκρότηση του θεσμικού πλαισίου με στόχο τον ενταξιακό προσανατολισμό και την ίδρυση, μετά από 8 χρόνια, 36 Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και 570 Τμημάτων Ένταξης (ΤΕ) και την αύξηση αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, σε αριθμό σχεδόν διπλάσιο των προ τριετίας πραγματοποιούμενων προσλήψεων.