Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Επίδομα παραμεθορίου να δοθεί και σε αστυνομικούς - πυροσβέστες!

on .

TASOYLAS BOYLH

• Τροπολογία που προβλέπει την επέκταση της καταβολής του μηνιαίου επιδόματος των 100 ευρώ, σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν σε γεωγραφικές περιοχές με αντίστοιχες ιδιομορφίες με αυτές του Nομού Έβρου και των ακριτικών νησιών του Αιγαίου (η Ήπειρος συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτές) κατέθεσε στην Βουλή ο Υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος.
Και μπορεί με αυτό τον τρόπο να αποκαθίσταται μια μεγάλη αδικία για τους στρατιωτικούς της περιοχής μας, προκύπτει όμως μια άλλη μεγαλύτερη, την οποία επισημαίνει ο Γιαννιώτης βουλευτής, πρ. Υπουργός Κώστας Τασούλας και αφορά τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, οι οποίοι εξαιρούνται του επιδόματος!
Η Ν.Δ. υπερψήφισε την τροπολογία αυτή που διορθώνει μόνο για το στρατιωτικό προσωπικό μία αδικία και ανισότητα, αλλά ζήτησε να καλύψει η ρύθμιση και τους Αστυνομικούς και Πυροσβέστες που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Ωστόσο, ο Υπουργός δεν δέχθηκε την πρόταση.
Ο Γιαννιώτης βουλευτής πάντως, όπως κάνει γνωστό, συναντήθηκε με τον αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών Ν. Τόσκα όπου έλαβε την διαβεβαίωση ότι άμεσα θα φέρει με την σειρά του νέα τροπολογία που θα καλύπτει και το προσωπικό του Υπουργείου του που σήμερα εξαιρέθηκε, παρά το ότι η τροπολογία που καλύπτει μόνο τους στρατιωτικούς φέρει και την υπογραφή του!
«Ως Ν.Δ. θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα ασκήσουμε κάθε προβλεπόμενη κοινοβουλευτική πίεση για να λυθεί το συντομότερο. Όσον αφορά στην σπασμωδική λειτουργία της Κυβέρνησης, ακόμη και στο Νομοθετικό έργο, αυτό αναμένεται να επιλυθεί από τον ελληνικό λαό στις προσεχείς εκλογές, καθώς είναι βέβαιο πως με την ψήφο του θα επιβάλλει την ανάδειξη μιας ισχυρής και σοβαρής Κυβέρνησης της Ν.Δ. που θα αντιλαμβάνεται και θα χειρίζεται τα ζητήματα συνολικά και όχι με τον πρόχειρο, αποσπασματικό και ψηφοθηρικό τρόπο που γίνεται σήμερα», επισημαίνει ο Κ. Τασούλας.