Πολιτικός σάλος με την πλαστή φορολογική ενημερότητα των αδελφών του Αλ. Τσίπρα

on .

ZYGARIA DIKAIOSYNH

• Πολιτικό σάλο προκαλεί η αποκάλυψη ότι τα αδέλφια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχαν εμφανίσει πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα για να πάρουν έργο σε δημόσιο διαγωνισμό, καθώς και για την αλλαγή του νόμου Παρασκευόπουλου, ώστε να μη γίνει η δίκη τους.
Η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη, έδωσε χθες περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ αργά το βράδυ τα αδέλφια του Αλέξη Τσίπρα με δήλωσή τους ανέφεραν ότι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τις «συκοφαντίες», αποφεύγοντας ωστόσο να δώσουν την παραμικρή εξήγηση για όσα τους καταμαρτυρούνται.
Η κ. Σπυράκη ανέφερε χθες: «Η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ. ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη», τονίζει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη. «Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο» προσθέτει και καταλήγει: «Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».