Ελληνικές υποχωρήσεις στην Α.Ο.Ζ. προαναγγέλλει ο Αλβανός ΥΠΕΞ

on .

KOTZIAS MPOYSATI

«Οχυρωμένη» πίσω από την απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, που είχε προκαλέσει ο νυν Πρωθυπουργός Έντι Ράμα, εμφανίζεται η Αλβανική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για τον Α.Ο.Ζ. σύμφωνα με δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, γεγονός που προδικάζει υποχωρήσεις της Κυβέρνησης Τσίπρα σε σχέση με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί επί Κυβέρνησης Κ. Καραμανλή. «Έχουμε ένα πλεονέκτημα σε σχέση με την Ελλάδα, έχουμε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που μας λέει σαφώς τι δεν πρέπει να κάνουμε. Έχουμε συμμορφωθεί με αυτήν την απόφαση. Δεν πρέπει να τροφοδοτούμε την κοινή γνώμη με ψευδαισθήσεις. Η Ελλάδα δεν έχει χάσει κανέναν πόλεμο μαζί μας, ούτε εμείς μαζί της», είπε.
Κατά τα άλλα, ο Μπουσάτι είπε ότι υπάρχουν ακόμη 3 συμφωνίες που πρέπει να κλείσουν, ενώ για το θέμα των συνόρων, σημείωσε πως πρόκειται για τεχνική διαδικασία για τη συντήρηση των πυραμίδων (συνοριακών σημείων) που υπάρχουν επί της μεθοριακής γραμμής, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.
«Ο νόμος είναι σαφής. Για κάθε γύρο διαπραγματεύσεων, ζητάμε την έγκριση του Προέδρου να υπογράψει τη συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελειώσει. Χρειαζόμαστε χρόνο, δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα τελειώσουν σε δύο εβδομάδες», κατέληξε.