Ο Σπ. Ριζόπουλος «άνοιξε» την αυλαία των εκλογών για την Περιφέρεια Ηπείρου

on .

RIZOPOYLOS

• Την πρώτη ομάδα της Γραμματείας Οργανωτικού του προεκλογικού του αγώνα για τις εκλογές στην Περιφέρεια Ηπείρο, ανακοίνωσε χθες με Δελτίο Τύπου ο κ. Σπύρος Ριζόπουλος, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε τη θέληση, τη γνώση και το όραμα για να τα αλλάξουμε όλα. Για να δημιουργήσουμε την Ήπειρο που μας αξίζει. Και θα το πετύχουμε. Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας». 

Χθες βράδυ εξάλλου στην εκπομπή του Βλάση Ντόκα στο ITV παραχώρησε συνέντευξη για τους στόχους του εγχειρήματός του.

Τα πρώτα 26 στελέχη…
Τα ονόματα των 26 πρώτων μελών είναι τα εξής:
Σάκης Βλέτσας: Πολιτικός μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας. Διετέλεσε Δήμαρχος, Νομαρχιακός Σύμβουλος και μέλος της διοίκησης του κεντρικού Τεχνικού Επιμελητηρίου. Είναι εκλεγμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, πρώτος σε σταυρούς σύνεδρος, για το επικείμενο συνέδριο του κόμματος.
Σπύρος Βούλγαρης: Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής στα Ιωάννινα. Θα είναι βασικό στέλεχος για τη διαμόρφωση προγράμματος δημόσιας υγείας για την Περιφέρεια.
Βάσω Θεοδωρή: Οικονομολόγος, με εμπειρία στην ιδιωτική αγορά και στα ευρωπαϊκά προγράμματα. Εκλεγμένη πρώτη σε σταυρούς στο Επιμελητήριο Ιωαννίνων και στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ηπείρου, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα διαμόρφωσης του προγράμματος για το καινούργιο ΠΕΠ μετά το 2019.
Μαρίνα Καλιαμούρη: Γνωστή νομικός, δικηγόρος, μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων. Θα συμμετάσχει ενεργά στη διαμόρφωση του νομικού πλαισίου, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η διακυβέρνηση της Περιφέρειας.
Πόπη Κοτζαμάνη: Με δραστηριότητα στα κοινά του Δήμου Ιωαννίνων και στα Κοινωφελή Ιδρύματα, Πρόεδρος των εργαζομένων της ΔΕΥΑΙ. Θα αναλάβει την επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων της Λίμνης και των Ιωαννίνων γενικότερα.
Κώστας Νούσιας: Εκπαιδευτικός Ξένων Γλωσσών. Οργάνωσε συμβολικά την πρώτη κοινωνική διαβούλευση στο Δήμο Μετσόβου. Ανήκει στην κεντροαριστερά πτέρυγα.
Γιάννης Ντάλλας: Σηματοδοτεί τη «συμμετοχή» της μεγαλύτερης βιομηχανίας της Ηπείρου, του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της ΠΙΝΔΟΣ. Είναι Πρόεδρος των Εργαζομένων με καταγωγή από το Δροσοχώρι.
Κωνσταντίνος (Ντίνος) Παπαδόπουλος: Πτυχιούχος Διαιτολόγος-διατροφολόγος. Είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣHΠ Ηπείρου, θα αναλάβει τη διαμόρφωση του προγράμματος σε σχέση με τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό και τη διεύρυνση στους νέους και τα σωματεία.
Μάνθος Παπαδόπουλος: Από τους ιδρυτές της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, σήμερα ιδιοκτήτης γνωστού ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου. Θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος της Περιφέρειας για την Παιδεία.
Στασινή Ράρρα: Στέλεχος της κεντροδεξιάς, μέλος στο Δ.Σ. του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «ΠΙΝΔΟΣ». Έχει επωμισθεί ήδη μεγάλο κομμάτι της οργανωτικής προσπάθειας για τη δημιουργία της παράταξης.
Σωτήρης Τριαντάφυλλος: Συνταξιούχος στρατιωτικός, με πολυετή υπηρεσία στο Πεντάγωνο. Ειδικός σε θέματα πρωτοκόλλου, με ιδεολογική αφετηρία την κεντροαριστερά, θα αναλάβει τη διαμόρφωση του προγράμματος για τις διεθνείς σχέσεις της Περιφέρειας.
Σπύρος Υφαντής: Εκπαιδευτικός, απόφοιτος της Σχολής Βελλάς. Ανήκει στην ευρύτερη αριστερά με αναγνωρισμένη αποδοχή από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.
Δημήτρης Βασιλάκης: Οικονομολόγος, με γραφείο στην Άρτα, θα έχει την ευθύνη της παράταξης στο χώρο των ελεύθερων επαγγελματιών. Συμμετέχει στο Δ.Σ. Λογιστών - Φοροτεχνικών της Άρτας. Κινείται στον ευρύτερο χώρο του Κέντρου.
Στάθης Νάνος: Γνωστός ειδικός παθολόγος, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Άρτας, θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος Υγείας, με στόχευση στην ενίσχυση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.
Κώστας Παπασιώζος: Είναι ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας του Σπύρου Ριζόπουλου. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Κοινοτάρχης Νεοχωρίου, Δήμαρχος Αράχθου και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Κωνσταντίνος Σπύρου: Οικονομολόγος, κορυφαίο τραπεζικό στέλεχος. Έχει διατελέσει Διευθυντής υποκαταστημάτων πολλών τραπεζών σε όλη την Ήπειρο. Κινούμενος στον χώρο του Κέντρου, θα αποτελέσει βασικό πυλώνα στη διαμόρφωση των χρηματοοικονομικών «εργαλείων».
Δημήτρης Δήμος: Κατάγεται από το Ανώγειο, το ψηλότερο χωριό της Πρέβεζας, όπου και έχει διατελέσει Πρόεδρος. Πρωτίστως αγρότης και κατ’ επέκταση επιχειρηματίας του πρωτογενούς τομέα, που δραστηριοποιείται πανελλαδικά. Προέρχεται από την κεντροδεξιά.
Γιώργος Μότσιος: Εκπαιδευτικός, απόφοιτος της Σχολής Βελλάς. Με δραστηριότητα στον εκπαιδευτικό τομέα, στέλεχος της κεντροδεξιάς.
Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης: Γνωστός νομικός, ποινικολόγος, συμμετείχε στην ομάδα του Νίκου Αλιβιζάτου για τη διαμόρφωση του ΚΙΝΑΛ. Με έντονη πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα, ανέλαβε τη σύνδεση με τις νεότερες παραγωγικές ηλικίες και το αστικό κομμάτι του νομού Πρεβέζης. Θα είναι ο νομικός σύμβουλος, για τη σύσταση του νέου φορέα.
Λάμπρος Πρέντζας: Πρώην Διοικητής της Τροχαίας, πολιτευτής της Ν.Δ.. Θα συμμετάσχει στη διαμόρφωση του προγράμματος για τη δημόσια ασφάλεια στην Ήπειρο και θα επωμισθεί την υλοποίηση της πρότασης Ριζόπουλου για το leasing περιπολικών.
Δημήτρη Γκαμπρέλας: Σηματοδοτεί τη νεανική επιχειρηματικότητα. Ιδιοκτήτης αλυσίδας «σούπερ μάρκετ» στο Νομό Θεσπρωτίας. Θα αποτελεί τον συμβουλευτικό πυλώνα των σχεδίων της περιφέρειας, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Δημήτρης Κλήμης: Εκπαιδευτικός, κατάγεται από την Παραμυθιά και δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Δημήτρης Νάσης: Πρώην περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής, θα καταρτίσει, για την Περιφέρεια, το νέο σχέδιο πολιτικής προστασίας.
Δονάτος Σοφίας: Τυροκόμος, εκ των βασικών στελεχών στην προσπάθεια προσέγγισης των ελευθέρων επαγγελματιών και κτηνοτρόφων, στη στήριξη προτάσεων για την ανάπτυξη επενδύσεων και του πρωτογενούς τομέα.
Αντώνης Νέτσος: Με έδρα στην Αθήνα και καταγωγή από τη Χειμάρρα, γνωστός ως νομικός εκπρόσωπος των περισσότερων εκκρεμοτήτων των Βορειοηπειρωτών, θα είναι ο συντονιστικός κρίκος με τους Βορειοηπειρώτες.
Όμηρος Τσάπαλος: Στενός διαχρονικός συνεργάτης του Σπύρου Ριζόπουλου, γνωστός και αναγνωρισμένος στα ανερχόμενα πολιτικά στελέχη της νέας γενιάς. Μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ριζόπουλου, θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης.