«Τριγμοί» στην τοπική Ν.Δ. για τους δέκα του Σπ. Ριζόπουλου!

on .

NEA DHMOKRATIA

• Μπορεί οι αυτοδιοικητικές εκλογές να απέχουν αρκετούς μήνες ακόμα, όμως στο «στρατόπεδο» της Νέας Δημοκρατίας επικρατεί τις τελευταίες ημέρες… αναβρασμός! Αφορμή η ανακοίνωση εκ μέρους του Σπύρου Ριζόπουλου των ονομάτων της οργανωτικής επιτροπής με την οποία ξεκινάει την προσπάθειά του για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου.
Στον σχετικό κατάλογο φιγουράρουν και ονόματα στελεχών της γαλάζιας παράταξης (Βλέτσας Σάκης, Καλιαμούρη Μαρίνα, Κοτζαμάνη Πηνελόπη, Ράρρα Στασινή, Νάνος Στάθης, Παπασιώζος Κώστας, Δήμος Δημήτρης, Μότσιος Γιώργος, Σοφίας Δονάτος, Τσάπαλος Όμηρος), γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος κάλεσε τους δέκα σε ακρόαση στην Πειραιώς καθώς, ως γνωστόν, η Ν.Δ. έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή της στον Αλέκο Καχριμάνη για την Περιφέρεια.
Επιστολή – απάντηση
Ωστόσο, αντί της ακρόασης, οι οκτώ εκ των δέκα κληθέντων έστειλαν απαντητική επιστολή προς τον Γραμματέα της Ν.Δ.. Σ’ αυτή επισημαίνουν με νόημα πως θεωρούν σωστή την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε πρόσφατα σε συνέντευξή του πως «οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αποφασίζουν οι ίδιες για την τύχη τους και όχι να επιβάλλουν τα κόμματα τους εκλεκτούς τους» και κάνουν λόγο για την ανάγκη ακομμάτιστης αυτοδιοίκησης!
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «σε απόλυτη συνάφεια με την επιθυμία του προέδρου και βάζοντας πάνω από όλα την Ήπειρο, εκφράζουμε την καθαρή πεποίθηση ότι ήρθε ή ώρα για σημαντικές αλλαγές τις οποίες αναγνωρίζουμε ότι στην Ήπειρο μπορεί να επιφέρει η εκλογή του Σπύρου Ριζόπουλου. Ο νυν Περιφερειάρχης μετά από 36 χρόνια ότι είχε να δώσει το έδωσε»!
Από την επιστολή λείπουν τα ονόματα του πρ. βουλευτή Άρτας Κώστα Παπασιώζου, ο οποίος θα απαντήσει αυτόνομα, και του Όμηρου Τσάπαλου, επαγγελματικού συνεργάτη του κ. Ριζόπουλου που επίσης επιφυλάσσεται να απαντήσει.
Παρέμβαση της ΝΟΔΕ
Το θέμα που προέκυψε με τα στελέχη του Σπ. Ριζόπουλου τα οποία πρόσκεινται στη Ν.Δ. προκάλεσε χθες την έντονη αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων της γαλάζιας παράταξης.
Σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Ν.Δ. υπενθυμίζει με ρητό τρόπο τη στήριξη στο πρόσωπο του Αλέκου Καχριμάνη και επισημαίνει τα εξής: «Το Κόμμα συντονισμένα κινείται σε όλα τα επίπεδα, και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. Δεν υπάρχουν δύο φωνές, δύο γραμμές, άλλες απόψεις και άλλες επιλογές. Η Ν.Δ. στηρίζει τον Αλέκο Καχριμάνη. Αυτή την ώρα προέχει το «εμείς» και το καλό της χώρας μας και όχι το «εγώ» οι προσωπικές στρατηγικές, όπως κάποιοι κάνουν. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική, η ενότητα και η πειθαρχία».
Όσο για τους δέκα «απείθαρχους», η ΝΟΔΕ προσθέτει πως «είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να κάνουν εκείνοι ό,τι κρίνουν ως πολίτες της Ηπείρου, αλλά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να επικαλούνται την κομματική τους ιδιότητα, να αγνοούν τα αρμόδια συλλογικά όργανα και να προσπαθούν να διασπάσουν το Κόμμα με τις επιλογές τους».
Δύο ακόμα στελέχη...
Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθηκαν δύο ακόμα στελέχη που συμπαρατάσσονται με τον Σπύρο Ριζόπουλο στην προσπάθεια για την Περιφέρεια Ηπείρου, τα οποία μάλιστα έχουν σημαντική πορεία στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρόκειται για τον πρώην Δήμαρχο Πρέβεζας Κώστα Παπαγεωργίου και για τον πρώην Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Θωμά Πάντο.
Καλωσορίζοντας τα νέα μέλη ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που συντάσσονται στην κοινή μας προσπάθεια δύο εγνωσμένης αξίας ικανά στελέχη, με εμπειρία και καθαρές απόψεις. Η συμβολή τους θα είναι πολύτιμη. Έχουν διοικήσει δύο πόλεις, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα, οι οποίες έχουν αδικηθεί διαχρονικά από το μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας που έχει καθιερώσει η σημερινή ηγεσία της. Και η συστράτευσή τους στην κοινή, υπεριδεολογική μας προσπάθεια, αποδεικνύει ότι το μοντέλο της Περιφερειακότητας που πρεσβεύουμε ως παράταξη αποτελεί μονόδρομο ανάπτυξης και προόδου για όλη την Ήπειρο».