Δ. Δημητρίου – Γ. Ζάψας για την Περιφέρεια Ηπείρου!

on .

DHMHTRIOY D

• Μπορεί για τη λίστα του Κινήματος Αλλαγής στις επόμενες εθνικές αλλαγές να παρατηρείται συνωστισμός υποψηφίων που θέλουν να δώσουν τη μάχη της βουλευτικής έδρας, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τις εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου όπου το ενδιαφέρον είναι μάλλον περιορισμένο.
Ως γνωστόν, το ΚΙΝΑΛ αναζητεί στέλεχος το οποίο θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου που θα υποστηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου για την Περιφέρεια, όμως οι πρόθυμοι να αναλάβουν έναν τέτοιο ρόλο δεν είναι πολλοί όπως αποδείχθηκε έμπρακτα προχθές βράδυ στο πλαίσιο της προγραμματισμένης σύσκεψης - συζήτησης για το μέλλον της Περιφέρειας που έγινε στα γραφεία του Κινήματος στα Γιάννενα.

Δύο υποψήφιοι
Σ’ αυτή λοιπόν τη σύσκεψη υπήρξε μία αυτοπρόταση για το ψηφοδέλτιο των αυτοδιοικητικών εκλογών, που δεν ήταν άλλη από αυτή του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρη Δημητρίου.
Ο ίδιος είχε εκφράσει εγκαίρως την επιθυμία του να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο και θα πρέπει να θεωρείται ως ο επικρατέστερος να λάβει το «χρίσμα» για να ξεκινήσει τη διαδικασία συγκρότησης συνδυασμού. Είναι εξάλλου από τα ελάχιστα διαθέσιμα προβεβλημένα στελέχη της κεντροαριστεράς στα Γιάννενα, καθώς τα πιο πολλά κοιτάζουν προς τη λίστα των βουλευτικών εκλογών!
Στο περιθώριο της ίδιας σύσκεψης υπήρξε και μία ετεροπρόταση η οποία αφορούσε τον Γιώργο Ζάψα, επικεφαλής σήμερα της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών».
Όπως αναφέρει το «Epiruspost.gr», τον κ. Ζάψα πρότειναν ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Ηπείρου τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής του που ανήκουν πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και, εφόσον ο ίδιος υπαναχωρήσει στα περί εκλογικής συμπόρευσης για την Περιφέρεια με την αντίστοιχη παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, τότε ενδέχεται να λάβει εκείνος το χρίσμα από το ΚΙΝΑΛ.
Όσο για τον πρ. βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σάκη Οικονόμου, το όνομα του οποίου επίσης «έπαιζε» για τον συνδυασμό του Κινήματος Αλλαγής, δεν εμφανίστηκε στην προχθεσινή σύσκεψη. Και, παρόλο που η διαδικασία για την επιλογή υποψήφιου περιφερειάρχη παραμένει ανοιχτή, δύσκολα πια θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα.
Πάντως, τόσο ο Δημ. Δημητρίου όσο και οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» δεσμεύτηκαν ότι όποιος και να προκριθεί για την ηγεσία του ψηφοδελτίου που θα στηριχθεί από το ΚΙΝΑΛ στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα έχει την υποστήριξη όλων των υπολοίπων για τη «μάχη» της Ηπείρου. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα στο φθινόπωρο.