Ο Χρ. Σπίρτζης… μοίρασε αφειδώς συγχαρητήρια σε Τσίπρα και Υπουργούς

on .

SPIRTZHS YPOGRAFH GIA PLAKA 18 9 18

• Η υπογραφή της σύμβασης για την εγκατάσταση του αναδόχου για το έργο της αποκατάστασης της Γέφυρας Πλάκας έγινε χθες στο σημείο του έργου από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Ο Υπουργός στο χαιρετισμό του φρόντισε να πλέξει το εγκώμιο Πρωθυπουργού και Υπουργών, υποβαθμίζοντας ουσιαστικά τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραμάτισαν τοπικοί φορείς, όπως Περιφέρεια και ΤΕΕ Ηπείρου, χάρη στους οποίους κατέστη δυνατή η υπογραφή της σύμβασης για την τελική φάση του έργου, που γίνεται με καθυστέρηση και ενώ ήδη έχει χαθεί το καλοκαίρι.
«Είναι μία μέρα που συμβολίζει -είπε ο κ. Σπίρτζης- ότι η ενότητα των υγιών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας μπορούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να ανατάξουν και τη χώρα και την καταστροφή που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. Να σταθούμε στα δικά μας πόδια και επομένως να ξαναστήσουμε τα γεφύρια και την πολιτιστική μας κληρονομιά, που είχαν εγκαταλειφθεί, που είχαν πέσει.
Μετά το γεφύρι της Πλάκας, έχουμε πολύ δουλειά για να φτιάξουμε ένα γεφύρι που δεν έπεσε το 2015, την πρώτη μέρα που είχε εκλεγεί η Κυβέρνηση, αλλά που έπεσε πολλές δεκαετίες πριν, και είναι το γεφύρι του Κοράκου. Άρα έχουμε πολύ δουλειά ακόμη και για τη χώρα και για την πολιτιστική μας κληρονομιά και για τις ιστορικές μνήμες, που αυτά τα μνημεία έχουν.
Θα ήθελα να πω, ότι στην κοινή προσπάθεια αυτή, δεν υπήρχαν ούτε κομματικές, ούτε πολιτικές λογικές. Και για αυτό, στην προσπάθεια συμμετείχαν και ο Δήμος και η Περιφέρεια και διάφοροι Φορείς».
Στη συνέχεια ευχαρίστησε τα Υπουργεία Οικονομίας και Πολιτισμού, τις υπουργούς Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου και Μ. Ζορμπά, την Όλγα Γεροβασίλη, τον Αλ. Τσίπρα, τον Μ. Κορρέ, τον Γ. Σμύρη και άλλα στελέχη του Υπουργείου του.