Ελεύθεροι οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

on .

FILELEYTHEROS

• Ελεύθεροι με εισαγγελική εντολή αφέθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που μηνύθηκαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, ζητώντας και την ενεργοποίηση της αυτόφωρης διαδικασίας (!) με αφορμή δημοσίευμα για τη Μόρια, που αναδείκνυε την κακοδιαχείριση κονδυλιών στο μεταναστευτικό.
Ο εκδότης της εφημερίδας Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα αφού πέρασαν τη νύχτα κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων όπου και εμφανίστηκαν αυτοβούλως.
Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ώστε να διακριβωθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, ενώ έδωσε εντολή να λήξει η κράτηση των τριών δημοσιογράφων.
«Η ελευθερία του Τύπου νίκησε την αθλιότητα» δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας ενώπιον του Εισαγγελέα ο Διευθυντής της εφημερίδας Π. Λάμψιας.

Αιχμηρός ο Μ. Θεοδωράκης
«Η φίμωση του Τύπου υπήρξε πάντοτε η απαρχή ζοφερών εξελίξεων» τονίζει ο Μίκης Θεοδωράκης σε δήλωσή του αναφορικά με τη μήνυση του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Πάνου Καμμένου και τη σύλληψη των δημοσιογράφων.
«Χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση, γιατί προβλέπω ότι το προσεχές μέλλον μας επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις» υπογραμμίζει ο μουσικοσυνθέτης.