Μη αναστρέψιμη η διαφορά (+11%) της Ν.Δ. από τον ΣΥΡΙΖΑ

on .

DHMOSKOPHSH

• Μη αναστρέψιμο είναι πλέον το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, παρά τις σπασμωδικές ενέργειες της Συγκυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου, τα προβλήματα στην Οικονομία και τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων, με αποκορύφωμα το «Σκοπιανό» και την παραίτηση από το Υπουργείο Εξωτερικών του Ν. Κοτζιά.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από την χθεσινή δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία «Pulse» για τον «ΣΚΑΪ» και η οποία μεταδόθηκε χθες βράδυ από τον τηλεοπτικό σταθμό.
Η Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά μάλιστα που φτάνει στο 11%, με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά επίσης να ενισχύουν τη δυναμική της. Ειδικότερα, πρώτο κόμμα με είναι η Νέα Δημοκρατία με ποσοστό 33% ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, με τη διαφορά να είναι μεγαλύτερη κατά μισή μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη της ίδιας εταιρείας.
.Ακολουθούν:
Χρυσή Αυγή: 8%
Κίνημα Αλλαγή: 7,5%
ΚΚΕ: 6,5 %
Εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν:
Το Ποτάμι: 1,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,5%
Ένωση Κεντρώων: 1,5%
Παράσταση νίκης
Η Νέα Δημοκρατία έχει αποκτήσει συντριπτική πλειοψηφία στην παράσταση νίκης, καθώς το 59% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι τις επόμενες εκλογές θα κερδίσει η ΝΔ, με μόλις το 22% να πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά ανέρχεται δηλαδή σε 37%, τέσσερις μονάδες περισσότερες από την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Ενισχυμένος ο Κ. Μητσοτάκης
Ενισχυμένος από τη δημοσκόπηση βγαίνει και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού το 35% (έναντι ποσοστού 34% της προηγούμενης δημοσκόπησης) θεωρεί ότι είναι καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού. Αντίθετα και σε αυτή την παράμετρο ο Αλέξης Τσίπρας υποχωρεί συγκεντρώνοντας το 22%, έναντι 24% που είχε στο αντίστοιχο γκάλοπ τον περασμένο μήνα.