«Αξιοποίηση» βάφτισαν την παραχώρηση με πώληση ή ΣΔΙΤ του Αεροδρομίου μας!

on .

KAXRIMANHS MPEGKAS

• Την τιμητική του έχει αυτές τις μέρες το Αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, το οποίο λόγω των εργασιών αναβάθμισής του αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα… ελκυστικό. Μάλιστα σήμερα πραγματοποιείται και η πρώτη πτήση της Sky Express, της εταιρίας που ουσιαστικά έρχεται να σπάσει το μονοπώλιο της Aegean στο δρομολόγιο Ιωάννινα – Αθήνα.
Στο μεταξύ, μετά την Υπουργική Απόφαση του Χρ. Σπίρτζη, σύμφωνα με την οποία στη λίστα των προς «αξιοποίηση» αεροδρομίων με σύμβαση παραχώρησης ή ΣΔΙΤ, περιλαμβάνεται κι αυτό των Ιωαννίνων, οι τοπικοί φορείς βρίσκονται σε μια «αναστάτωση», αναζητώντας την καλύτερη λύση για τον τοπικό αερολιμένα.

Αλ. Καχριμάνης – Θ. Μπέγκας
Συνάντηση για τις εξελίξεις στο θέμα του Αεροδρομίου των Ιωαννίνων είχαν χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας.
Κατά τη διάρκεια αυτής, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποφασίστηκε Περιφέρεια και Δήμος να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Χρ. Σπίρτζη, και τον Γενικό Γραμματέα Θ. Βούρδα. Σε αυτή θα ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για τον σχεδιασμό που υπάρχει από εδώ και στο εξής και αφορά στο Αεροδρόμιο, μεταφέροντας την πρόθεση Περιφέρειας Ηπείρου και Δήμου Ιωαννιτών να συμμετέχουν σε όποια διαδικασία αποφασιστεί, αφού πρώτα ενημερώσουν όλους τους φορείς της περιοχής.
«Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών σε συνεργασία και με άλλους φορείς του τόπου έχουμε εργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα για την αναβάθμιση του Αεροδρομίου των Ιωαννίνων με τα αποτελέσματα να είναι ήδη ορατά. Είναι δηλαδή ήδη καταγεγραμμένο το τι μπορεί να αποφέρει η συνεργασία μας αυτή για το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Σε αυτή τη λογική θα διεκδικήσουμε ξανά ενωμένοι οι τοπικοί φορείς να μην μείνουμε μακριά από την επόμενη μέρα του Αεροδρομίου των Ιωαννίνων», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο Δήμαρχος.

Και στο Δημοτ. Συμβούλιο
Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, το θέμα απασχόλησε και το χθεσινοβραδινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για την απόφαση να ζητήσει με τον Περιφερειάρχη συνάντηση με τους αρμόδιους στην Αθήνα, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της Τοπ. Αυτοδιοίκησης να οργανωθούν όλοι οι φορείς, προκειμένου το Αεροδρόμιο να παραμείνει με δημόσιο χαρακτήρα.
Από την άλλη ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Ν. Γκόντας δεν εμφανίστηκε αρνητικός σε τυχόν ιδιωτικοποίησή του, αφού μελετηθούν όλες οι προϋποθέσεις προς μια τέτοια κατεύθυνση.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα» Άρης Μπαρτζώκας ζήτησε να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, προκειμένου να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για το ποια λύση συμφέρει την πόλη.