Για τα κτίρια Spider και «Παλλάδιο» δέχεται τώρα πυρά ο Αλ. Καχριμάνης

on .

PERIFEREIA HPEIROU NEA

• Όλο και πιο αιχμηρά γίνονται τα βέλη που εκτοξεύονται τώρα μεταξύ των υποψήφιων διεκδικητών της Περιφέρειας Ηπείρου.
Μετά τα όσα… καταλόγισε ο κ. Σπ. Ριζόπουλος στον νυν Περιφερειάρχη για το γνωστό θέμα συμμετοχής στον πλειστηριασμό της Spi­der, χθες και ο κ. Δημ. Δημητρίου (υποψήφιος που στηρίζεται από το ΚΙΝΑΛ), με ανοιχτή επιστολή του προς τον κ. Αλ. Καχριμάνη, αναφέρεται τόσο στην αγορά του κτιρίου των αδελφών Πέτσιου, όσο και «στην σπατάλη ενός εκατομμυρίου ευρώ στο παρελθόν, για την αγορά άλλου κτιρίου που έμεινε να ρημάζει».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Δημητρίου αναφέρει ότι «ως παράταξη δεν θα σταθούμε στις συγγενικές σχέσεις του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης, καθώς αυτό που ενδιαφέρει πολιτικά αλλά και στρατηγικά είναι η σκοπιμότητα της αγοράς αυτής…». Στην συνέχεια απευθύνει σειρά ερωτημάτων για το εάν η τιμή του κτιρίου είναι συμφέρουσα, με ποια κριτήρια κάνει την αγορά, εάν έχει υπολογίσει το κόστος ανακαίνισής του κ.α., για να καταλήξει: «Κύριε Περιφερειάρχα απαιτούμε έγγραφες απαντήσεις, όχι μόνο ως Περιφερειακή Παράταξη αλλά, κυρίως, ως πολίτες της Περιφέρειας, που βλέπουμε τα δημόσια χρήματα, στα οποία όλοι μας συνεισφέρουμε από το υστέρημα των κόπων μας, να σπαταλούνται χωρίς την παραμικρή αίσθηση αποτελεσματικότητας και αιδούς».

Αλ. Καχριμάνης για «Παλλάδιο»
Στο μεταξύ, χθες ο Περιφερειάρχης κ. Αλ. Καχριμάνης, απαντώντας σε «σχολιαστές που είτε ζουν στην πόλη των Ιωαννίνων, είτε είναι περαστικοί από αυτή», αναφέρει ότι «επιχειρείται να συνδεθεί η προ δεκαετίας αγορά του διδακτηρίου «Παλλάδιον», με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Η­πείρου στον πλειστηριασμό ακινήτων της μεταλλοβιομηχανίας SPI­DER. Πλειστηριασμός, που επαναλαμβάνουμε επισπεύδεται από τους εργαζόμενους και όχι από τις Τράπεζες όπως εσκεμμένα – και παρά την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο - συνεχίζουν κακοπροαίρετα να υποστηρίζουν ορισμένοι.
Το «Παλλάδιο» που κατά τα γραφόμενα «ρημάζει», παραμένει «αναξιοποίητο» και για το οποίο ξοδεύτηκαν άσκοπα χρήματα των φορολογουμένων, όπως αναφέρει ο κ. Καχριμάνης, σήμερα στεγάζει:
Α) Στο Ισόγειο: το ΚΕΔΔΥ – (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙ­ΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων.
Β) Στο πρώτο όροφο: την ΑΣΠΑΙ­ΤΕ, το ΠΕ.Κ.ΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου) και το 30 Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων.
Γ) Στο υπόγειο: τον Αθλητικό Σύλλογο «Γ. Μαρκούλας», την Ελληνική Εταιρεία Αυτιστικών Ατόμων Περιφέρειας Ηπείρου, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτων και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων.
»Δομές για τις οποίες (εκτός των Συλλόγων) θα έπρεπε να καταβάλλονται μισθώματα σε ιδιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων: στο παρελθόν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τώρα από το Δήμο Ιωαννιτών. Σήμερα έναντι αυτών, καταβάλλεται πολύ μικρότερο ποσό– και μέχρι εξόφλησης του δανείου- ως δόση στην Τράπεζα. Αυτή είναι η δήθεν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, που υποστηρίζουν ορισμένοι οι οποίοι έχουν πάρει «διαζύγιο» με την εγκυρότητα…».