Η Ν.Δ. δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών

on .

MHTSOTAKHS

• Στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Ν.Δ. από την ακριτική Καστοριά που χθες γιόρτασε 106 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό και την ενσωμάτωσή της στο εθνικό κορμό της Ελλάδας.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συμφωνία ως «επαίσχυντη» για τη χώρα και τον ελληνικό λαό και επανέλαβε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει.
«Από εδώ την ακριτική Καστοριά λέμε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή την συμφωνία ούτε τώρα ούτε στην επόμενη Βουλή» δήλωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε λέγοντας ότι «μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο πάνω από τη λίμνη της Καστοριάς, βρίσκεται μια άλλη λίμνη, η λίμνη των Πρεσπών, η οποία είναι πια γνωστή σήμερα στην ελληνική κοινωνία όχι για την απαράμιλλη φυσική της ομορφιά, αλλά για την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών την οποία υπέγραψε ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος. Μία συμφωνία η οποία εκχωρεί τη "μακεδονική" γλώσσα και τη "μακεδονική" εθνότητα στους γείτονές μας».
Πρόσθεσε δε ότι «σήμερα είμαστε στην Καστοριά για να αποτίσουμε φόρο τιμής σε όσους έδωσαν την ζωή τους για να μείνει η Μακεδονία ελεύθερη».