Με μια… «διάψευση» επιβεβαιώνει δημοσίευμα του «Πρωινού Λόγου»

on .

MHTSHS GIANNHS

• Επιστολή… διάψευσης, που ουσιαστικά επιβεβαιώνει πρόσφατο σχόλιο του «Π.Λ.» περί απουσίας του από τη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, με αίτημα την κατασκευή δεύτερου κόμβου πρόσβασης του Λεκανοπεδίου στην Εγνατία Οδό, έστειλε χθες ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Ιωάννης Μήτσης.
Μάλιστα μιλάει για… «απουσία υπεύθυνης ενημέρωσης» της εφημερίδας, αν και με την απάντησή του δεν διαψεύδει την είδηση του σχολίου, αφού όντως δεν παραβρέθηκε στην σύσκεψη, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε.
Το συγκεκριμένο σχόλιο καυτηρίαζε το γεγονός ότι ήταν απών από τη σύσκεψη της Περιφέρειας και εκείνος απαντάει ότι όντως έλειπε, είχε όμως… δικαιολογία αφού βρισκόταν στη Χίο για συνέλευση Επιμελητηρίων! Τότε, τι άραγε διαψεύδει, αφού και ο ίδιος ομολογεί ότι έλειπε;
Κατά τα άλλα, επισημαίνει ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων εκπροσωπήθηκε από μέλος της Διοίκησής του κι όχι από υπάλληλο στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης, ένας βουλευτής, ένας πρώην βουλευτής, τέσσερις Δήμαρχοι κ.α.. Αφήνει δε αιχμές για προεκλογικό ενδιαφέρον των φορέων της Αυτοδιοίκησης για την κατασκευή του κόμβου Δρίσκου!

Η επιστολή
Η επιστολή με την οποία ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων απαντάει στο πρόσφατο σχόλιο για την απουσία του από τη σύσκεψη που είχε ως θέμα τον κόμβο Δρίσκου έχει ως εξής:
«Κύριε Διευθυντά,
Στο φύλλο του Σαββάτου, 10/11/2018, στη στήλη της εφημερίδος σας με τίτλο «Διαδόσεις» και με μεσότιτλο «Πήρε… απουσία!», αναφορικά με τη σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου, για τον κόμβο του Δρίσκου, σημειώνετε: «Διά της απουσίας του… έλαμψε ωστόσο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωάννης Μήτσης, ο οποίος έστειλε ως εκπρόσωπο υπάλληλο του φορέα»…
Δυστυχώς, «απουσία» στην προκειμένη περίπτωση παίρνει η υπεύθυνη ενημέρωση την οποία θέλω να πιστεύω ότι υπηρετείτε ως εφημερίδα και η οποία οφείλει να διασταυρώνει την αλήθεια, πριν διατυπώσει μια άποψη, ένα σχόλιο, μια είδηση. Κι εδώ, δεν με αδικείτε απλά αδικαιολόγητα αλλά ταυτόχρονα, παραπληροφορείτε το αναγνωστικό σας κοινό, εις βάρος μου, θέλω να πιστεύω από ελλιπή πληροφόρηση και όχι ηθελημένα, γι’ αυτό και σας ζητώ να επανορθώσετε την αλήθεια.
Ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, την Παρασκευή βρισκόμουν καθ’ οδόν για την προγραμματισμένη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που διεξήχθη στη Χίο στις 9 και 10/11 και στην οποία ήμουν υποχρεωμένος να παραστώ.
Το ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για το αίτημα των επιχειρηματιών του Περάματος και της Αμφιθέας, είναι ειλικρινές, δεν είναι προεκλογικό και αυτό το γνωρίζουν τα μέλη μας που έχουν ζητήσει τη συνδρομή μας. Γι’ αυτό και ήδη δημοσιεύσαμε μια πρώτη ανακοίνωση για το θέμα, ανακινώντας το πριν λίγες μέρες, συμμετείχαμε στη συνάντηση που έλαβε χώρα την Τετάρτη 7/11 στο Πέραμα, αναζητούμε απαντήσεις από τους αρμοδίους φορείς και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε προς κάθε δυνατή κατεύθυνση για την ευόδωση της προσπάθειας υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου.
Όσον αφορά τέλος, την εκπροσώπηση του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, στη σύσκεψη της Παρασκευής, ασφαλώς και δεν έγινε από «υπάλληλο του φορέα», όπως προφανώς από ελλιπή γνώση, σημειώνετε στο σχόλιό σας, αλλά από μέλος της Διοίκησης και δη, από την Οικονομική Επόπτη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής, Βασιλική Παππά».