Ηχηρό μήνυμα από τη ΔΑΠ για κατάργηση του «ασύλου ανομίας»

on .

DAP EKDHLOSH2

• Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ξενοδοχείο «Du Lac» η ημερίδα που διοργάνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με θέμα «Παραβατικότητα και Ανομία στην εκπαίδευση: Η ελευθερία έκφρασης και η ηθική στη σύγχρονη κοινωνία».
Μεταξύ των ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο Δικηγόρος Χάρης Λαζάνης και η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Ηπείρου Μαρία Γιαννακού.
Ο Α. Κατσανιώτης
Ο βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Κατσανιώτης στην ομιλία του, συνεχάρη την ΔΑΠ για τη πρωτοβουλία, χαρακτηρίζοντάς την προμετωπίδα της παράταξης που λέει αλήθεια, τολμάει, διεκδικεί.
Μίλησε για την ανάγκη ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων κάτι που θα μπορεί να μετατρέψει τη χώρα εκπαιδευτικό κέντρο και το κράτος να είναι ο ρυθμιστής. Για το άσυλο ανέφερε ότι είναι «ταμπού» της εποχής, υπάρχουν παντού εστίες ανομίας και η μάχη για ανακατάληψη του δημοσίου χώρου, για ασφάλεια παντού που θα δοθεί από τη Νέα Δημοκρατία θα είναι μεγάλη.
Ο Κ. Δέρβος
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβος ανέφερε ότι σε αντίθεση με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπου επιχειρούν να επιβάλλουν στη παιδεία τις ιδεοληψίες τους, η Νέα Δημοκρατία μιλά για γενναίες μεταρρυθμίσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε τη δημιουργία πρότυπων σχολείων σε κάθε περιφέρεια, την προώθηση επαγγελματικής εκπαίδευσης, την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων για να γίνει η χώρα πόλος έλξης φοιτητών από άλλες χώρες, την κατάργηση του «ασύλου της ανομίας» στα πανεπιστήμια, να υπάρχει αξιολόγηση εσωτερική-εξωτερική στα ιδρύματα.
Η Μ. Γιαννακού
Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕΚΕΣ Ηπείρου Μ. Γιαννακού ανέλυσε τις αιτίες για προβληματική συμπεριφορά στα παιδιά από το σχολείο, για τα μέτρα και τη πρόληψη που πρέπει να υπάρξει, λέγοντας ότι στο επίκεντρο θα πρέπει να είναι η εκπαίδευση και όχι η καταστολή.
Ο Χ. Λαζάνης
O Δικηγόρος Χάρης Λαζάνης εξέφρασε τη χαρά του που ο Κ. Μητσοτάκης μίλησε επιτέλους για κατάργηση του ασύλου, θυμίζοντας ότι το 2011 καταργήθηκε ανεπιτυχώς το άσυλο και κανείς δεν είχε πάρει την ευθύνη για όσα συνέβαιναν με παρεμπόριο στις Σχολές στην Αθήνα, προπηλακισμούς σε φοιτητές και καθηγητές. Και το 2017 ήρθε ο νόμος Παρασκευόπουλου που προβλέπει ότι μόνο σε κακουργηματική πράξη μπορεί να επέμβει η αστυνομία και μόνο με άδεια πρυτανικής αρχής. Το άσυλο, κατέληξε, είναι αντίθετο στο σύνταγμα.
Χαιρετισμοί
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση, απηύθυναν ο Ι. Καραμπίνας περιφ. σύμβουλος, ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θ. Τζαρούχης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Θ. Μωρόγιαννης, ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Μ. Κορομηλάς.
Τέλος, ο Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λευτέρης Κοσμάς ανέφερε ότι η ευθύνη είναι τεράστια στο σύγχρονο πανεπιστήμιο και στη σύγχρονη κοινωνία. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε διάλογος, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα πολιτική ακαδημία των στελεχών της ΔΑΠ.

ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ