Εποικοδομητική ήταν η επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στα Γιάννενα

on .

MHTSOTAKHS ANHLIO TRAPEZI 2 1 19

• Ολοκληρώνοντας τις τριήμερες μίνι-διακοπές του στην Αρίστη Ζαγορίου, αναχώρησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου οδικώς από το Νομό Ιωαννίνων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα, επιστρέφοντας στην Αθήνα.
Μια μέρα γρηγορότερα είχαν αναχωρήσει και τα τρία παιδιά του.
Ο κ. Μητσοτάκης λίγο πριν την αναχώρησή του έδειχνε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εδώ λίγες και ουσιαστικές επαφές του, αλλά και ενθουσιασμένος από τις ομορφιές των γραφικών χωριών μας παίρνοντας δυνάμεις για τις πολλές υποχρεώσεις που τον περίμεναν στην Αθήνα.
Το πρωί του Σαββάτου, ο κ. Μητσοτάκης κατευθυνόμενος προς την Μονή Στομίου και περπατώντας στη Λάκκα Αώου, συνάντησε τον δήμαρχο Κόνιτσας κ. Ανδρέα Παπασπύρου, ο οποίος και τον ενημέρωσε για σοβαρά θέματα της ακριτικής περιοχής. Νωρίς της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος ήπιε τον πρωινό καφέ του στο κέντρο της Αρίστης (στο καφενείο της Αλεξάνδρας) και συνομίλησε με κατοίκους και επισκέπτες του χωριού.
Το βράδυ της Παρασκευής, επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο του από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου, συνέφαγε με τον Γιαννιώτη βουλευτή Κώστα Τασούλα, όπου μόνοι τους είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για ώρα τοπικά αλλά κυρίως γενικά θέματα, όπως την Αναθεώρηση του Συντάγματος για την οποία Γενικός Εισηγητής στη Βουλή, εκ μέρους της Ν.Δ., είναι ο Κ. Τασούλας. Ο τελευταίος, όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο της συνάντησης απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες, περιορίστηκε μόνο να πει ότι επρόκειτο «για μια πολύ εποικοδομητική συνεργασία».
Ας σημειωθεί ότι -όπως ήδη έγραψε ο «Π.Λ.»- το μεσημέρι της Παρασκευής, ο κ. Μητσοτάκης προσκεκλημένος σε γεύμα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ανηλίου συνάντησε στελέχη της Ν.Δ. μαζί με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον Κώστα Τασούλα.