Στο «πόδι» έγινε η συνένωση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ηπείρου

on .

TZOYFH PANEPISTHMIO 7 1 19

• Ο επικοινωνιακός «οίστρος» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε εκτός ούτε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Η Υφυπουργός Παιδείας -και καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του- Μερόπη Τζούφη, μέσω ανακοίνωσής της επιδιώκει να διαφημίσει την κυβερνητική «επιτυχία» της συνένωσής του με το ΤΕΙ Ηπείρου, παραδεχόμενη ωστόσο την ύπαρξη προβλημάτων, που πρέπει να αντιμετωπιστούν!
Όπως αναφέρει σε «πανηγυρικό τόνο» η κ. Τζούφη, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «είναι το πρώτο περιφερειακό Α.Ε.Ι. που προχώρησε στις συγκλήσεις και συνενώσεις με το ΤΕΙ Ηπείρου και η διαδικασία αυτή μαζί και με τη δημιουργία Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου, αποτέλεσε πρότυπο και για πολλά άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας». Από την ίδια όμως ανακοίνωση, επιβεβαιώνονται όλα όσα επισημαίνονται από καθηγητές αλλά και από άλλους φορείς: Ότι όλα έγιναν με βιασύνη και προχειρότητα, χωρίς να έχουν αντιμετωπιστεί εκ των προτέρων οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό - επιστημονικό προσωπικό, να έχουν διατεθεί επαρκείς πόροι κλπ, ώστε όντως το νέο Πανεπιστήμιο να κερδίσει με το «καλημέρα» τη μάχη και να μην αγκομαχούν Διοίκηση, καθηγητές και λοιπό προσωπικό για να το θέσουν σε πλήρη και αναβαθμισμένη λειτουργία.
Τώρα το Υπουργείο Έρευνας και Θρησκευμάτων, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της κ. Τζούφη, «έχει δώσει ήδη, τόσο τις απαραίτητες θέσεις για την στήριξη του εγχειρήματος, όσο και τα απαιτούμενα κονδύλια. Τα συντεταγμένα όργανα του Πανεπιστημίου θα προχωρήσουν στην κατανομή των θέσεων με βάση τις ανάγκες στήριξης, αλλά και αναβάθμισης των προγραμμάτων σπουδών του νέου ενιαίου φορέα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής μας»!
Στο ερώτημα, γιατί αυτά δεν έγιναν νωρίτερα, η απάντηση είναι απλή: Το σχέδιο συνενώσεων, εξυπηρετούσε τα κομματικά συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν μπορούσαν να «περιμένουν» με τις εκλογές ενόψει.
Το ενδιαφέρον της Υφυπουργού για την Ιατρική Σχολής είναι ακόμη πιο έντονο, καθώς όπως αναφέρει «ιδιαίτερα για τα Τμήματα Ιατρικής, το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας δίνουν επιπλέον θέσεις εκπαιδευτικού προσωπικού σε όλα τα Πανεπιστήμια για να στηριχθεί ο προσανατολισμός του Υπουργείου Υγείας στην κατεύθυνση αναβάθμισης και ενίσχυσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. αλλά και της Επείγουσας Ιατρικής».
Δύο από τις συναντήσεις που είχε κατά την επίσκεψή της στο Πανεπιστήμιο, ήταν και αυτές με τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας κ. Ιωάννη Γεωργίου και με την Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής κα Άννα Μπατιστάτου, στις οποίες επίσης φρόντισε να δημιουργήσει «προεκλογικό πλαίσιο», κάνοντας λόγο για ενδυνάμωση δραστηριοτήτων που είναι κρίσιμες για την περιοχή μας, όπως το Πανεπιστημιακό Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ενώ συζητήθηκε και η στήριξη των ενεργειών, σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, προκειμένου να τεθούν σε εφαρμογή ολοκληρωμένα και σύγχρονα προγράμματα Εξατομικευμένης Ιατρικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Η κ. Τζούφη, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, συναντήθηκε με τους Αντιπρυτάνεις Μηνά Πασχόπουλο και Σταύρο Νικολόπουλο (φωτό 1η σελίδα) και συζήτησαν αναλυτικά την πορεία ενοποίησης του ιδρύματος, την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και τις προοπτικές που δημιουργεί η λειτουργία του νέου ιδρύματος.