Δέσμευση από τους «Ορίζοντες Ηπείρου» για ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας

on .

RIZOPOYLOS SPYROS

• Τη διαχείριση του προγράμματος «Ενίσχυση της ίδρυσης και λειτουργίας νέων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων», επικρίνουν οι «Ορίζοντες Ηπείρου» (του υποψ. Περιφερειάρχη Σπ. Ριζόπουλου), με αφορμή την απάντηση που έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης.
Σε μακροσκελή ανακοίνωσή τους αναπτύσσουν τα επιχειρήματά τους για να αποδομήσουν τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης, καταθέτοντας την δική τους πρόταση διακυβέρνησης.
Συγκεκριμένα τονίζουν: «Οι Ορίζοντες Ηπείρου έχουν δεσμευθεί ότι στη δική τους διακυβέρνηση η Περιφέρεια Ηπείρου θα αποτελέσει μοντέλο λειτουργίας και ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας. Ενισχύοντας, μέσα από συνεργασίες με δήμους, φορείς, επιμελητήρια και τις τοπικές κοινωνίες δράσεις που θα βοηθήσουν την Ήπειρο να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, που θα φέρουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και θα καταστήσουν την Ήπειρο τουριστικό hot spot όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για πολλές εκατοντάδες χιλιάδες από τα εκατομμύρια ξένους επισκέπτες που φτάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα».
Και καταλήγουν: «Ειδικότερα, για τα κονδύλια του ΕΣΠΑ δεσμεύονται πως όσα έχουν μείνει αδιάθετα με την ανάληψη της καινούργια Περιφερειακής αρχής θα διατεθούν στο σύνολό τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα όπως κάνουν και οι υπόλοιπες Περιφέρειες έτσι ώστε ή δυνατόν το σύνολο των αξιολογημένων προτάσεων να ενταχθούν προς χρηματοδότηση…».