Με τις Πρυτανικές Αρχές του Πανεπ. Ιωαννίνων συναντήθηκε η υποψ. Δήμαρχος Τ. Καλογιάννη

on .

TATIANA KALOGIANNH 13 2 2019

• Την υποψ. Δήμαρχο Τατιάνα Καλογιάννη υποδέχθηκε χθες ο κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, με σκοπό την ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για τις θέσεις της παράταξης «Ιωάννινα_2023» για το Πανεπιστήμιο, που αφορούν τον κεντρικό πυρήνα του προγραμματικού σχεδιασμού της.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Αντιπρυτάνεις Διοικητικών και Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, κ. Μ. Πασχόπουλος, Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης κ. Σ. Γεωργάτος, Οικονομικών και Προγραμματισμού κ. Στ. Νικολόπουλος.
Η κ. Καλογιάννη συνοδευόταν από τους υποψ. δημοτικούς συμβούλους κα Μαρία Μαρινίδου-Βενέτη, εκπαιδευτικό, κ. Ξενοφώντα Μπήτσικα, Καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Παν/μίου Ιωαννίνων και τον κ. Νίκο Ντάσιο, Επιχειρηματία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν:
- Την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Πανεπιστήμιο μετά την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου και τις ανάγκες που προκύπτουν σε διδακτικό και διοικητικό προσωπικό και σε νέες κτιριακές υποδομές.
- Την οργανική και λειτουργική διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την πόλη…
- Τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων (εύρεση λύσης ως προς το χρόνο παραμονής των αδέσποτων στο κυνοκομείο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναγκαίοι εμβολιασμοί, ηλεκτρονική σήμανση).
H κ. Καλογιάννη παρέδωσε στον Πρύτανη τη μελέτη Σκοπιμότητας, για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος "ΔΟΜΠΟΛΗ", που είχε εκπονήσει προ πενταετίας η αιρετή Περιφέρεια, μετά από προσωπική πρωτοβουλία της ίδιας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Έγινε αναφορά στα αποτελέσματα της μελέτης, η οποία με βάση αμιγώς τεχνικοοικονομικά κριτήρια, προέκρινε το σενάριο κατασκευής συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων για φοιτητές, στα πρότυπα σύγχρονων φοιτητικών εστιών, με τη λειτουργία εμπορικών χρήσεων στον ισόγειο χώρο, στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί δημοσίων συμβάσεων.