Ειδυλλιακή είναι η εικόνα της οικονομίας κατά τον Ν. Φίλη!

on .

FILHS TZOYFH STEFOS SPEGGOS

• Στην ώρα τους, δηλαδή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα γίνουν οι εθνικές εκλογές, ώστε να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της Κυβέρνησης, εκτίμησε ο πρ. υπουργός Παιδείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος βρέθηκε χθες στα Γιάννενα, με αφορμή την κοπή πίτας της τοπικής Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Φίλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε παρουσίασε μία σχεδόν… ειδυλλιακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας όπως διαμορφώνεται σήμερα, αγνοώντας προφανώς «μαντάτα» όπως η θηλιά που σφίγγει διαρκώς γύρω από το λαιμό εκατομμυρίων φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αναφέρθηκε επίσης στη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ επανέλαβε τα… οφέλη για τη χώρα μας της Συμφωνίας των Πρεσπών, καθώς και τις γνωστές του θέσεις για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.
Παρόντες στη συνέντευξη ήταν η Υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, καθώς και Συντονιστής της Ν.Ε. Ιωαννίνων του κόμματος Άρης Σπέγγος.
Περί εκλογών…
Τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος είπε ότι οι εθνικές εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο επικαλέστηκε χθες ο Νίκος Φίλης, όταν ρωτήθηκε για το πότε θεωρεί ότι πρέπει να στηθούν κάλπες. Όπως είπε, αυτό επιβάλλουν ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης και οι θεσμικές τομές που έχει προγραμματίσει. Παραβλέποντας μάλιστα τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση το 2014 που προκάλεσε την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες, σημείωσε ότι «έχει σημασία οι εκλογές να γίνονται στην ώρα τους. Πρέπει να σταματήσει η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να αποτελεί αιτία διάλυσης της Βουλής»! Ο πρ. Υπουργός διαβεβαίωσε δε ότι «το πρόγραμμα της Κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί».
«Ειδυλλιακή» εικόνα!
Σχολιάζοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σήμερα, ο κ. Φίλης παρουσίασε μία εικόνα που είναι σαφές ότι διαφέρει πολύ απ’ την πραγματικότητα. Όπως είπε, «η μηχανή της οικονομίας παίρνει μπρος σιγά – σιγά χάρη στις θυσίες των πολιτών. Για να υπάρξει όμως απολαβή από τις θυσίες αυτές πρέπει να διασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα».
Την ίδια στιγμή πάντως που ο πρ. Υπουργός εμφανίζονταν τόσο αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, δημοσιεύματα έκανα λόγο για την ίδρυση από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δύο νέων Κέντρων Εισπράξεων, προκειμένου να σφίξει η θηλιά γύρω από το λαιμό 1,8 εκατ. φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι δεν είναι σε θέση να πληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Δημόσιο!
Πρέσπες και Εκκλησία
Ο Νίκος Φίλης αναφέρθηκε χθες και στη Συμφωνία των Πρεσπών, τα οφέλη της οποίας για τη χώρα μας ισχυρίστηκε πως θα είναι πολύ μεγάλα. «Η Συμφωνία έχει αναδείξει την Ελλάδα ως δύναμη σταθερότητας και ασφάλειας», είπε και συμπλήρωσε πως «αν πετύχαιναν τα σχέδια της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων η χώρα μας θα εκτίθετο διεθνώς ως χώρα που δε μπορεί να λύσει προβλήματα»!
Ερωτηθείς δε για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, εξέφρασε τις γνωστές του απόψεις τονίζοντας πως δεν κατανοεί την άρνηση της Ιεραρχίας να δεχθεί τη συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου. «Η Κυβέρνηση έκανε γενναιόδωρες κινήσεις απέναντι στην Εκκλησία, η οποία δε θα πάρει ποτέ και από πουθενά περισσότερα», είπε χαρακτηριστικά. Παρέπεμψε δε στη δέσμευση Τσίπρα για διατήρηση του αριθμού των ιερέων και συνέχιση της μισθοδοσίας τους από την Πολιτεία.

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ