Τα προβλήματα στα Β. Τζουμέρκα που ζητούν λύσεις άκουσε ο Σπ. Ριζόπουλος

on .

RIZOPOYLOS SENTELES

• Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννη Σεντελέ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της παράταξης, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα εξετάστηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο Δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τα συγκεκριμένα προβλήματα που ζητούν επείγουσες λύσεις και ο υποψ. Περιφερειάρχης αφού ανέλυσε τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Περιφερειακότητα, δεσμεύθηκε ότι τα Βόρεια Τζουμέρκα θα έχουν την ανάπτυξη που δικαιούνται και αξίζουν.
Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Ι. Σεντελές, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «τα Τζουμέρκα -και εδώ συμπεριλαμβάνω όχι μόνο τα Βόρεια αλλά και τα Κεντρικά- αποτελούν μια ενιαία περιοχή η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό. Και είναι προφανές ότι, στην προσπάθειά μας αυτός ο ρυθμός να ενταθεί, ζητούμε τη στήριξη από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις επόμενες εκλογές».
Από την πλευρά του ο κ. Ριζόπουλος, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «πρέπει να φανούμε αρωγοί στα Βόρεια Τζουμέρκα, να αποκαταστήσουμε την έλλειψη δίκαιης ανάπτυξης η οποία πρέπει ουσιαστικά να βοηθήσει όλες εκείνες τις περιοχές που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα να έρθουν σε μία κοινή συνιστώσα όσον αφορά τις δυνατότητες προσέλκυσης κόσμου. Ιδίως εδώ στα Βόρεια Τζουμέρκα που είναι σαφές ότι το τουριστικό προϊόν προχωρά σταθερά, εναλλακτικά και συμβατικά…».