Άρωμα… ευρωεκλογών είχαν οι γαλάζιες πίτες στα Γιάννενα!

on .

ONNED 1 24 2 19

• Έντονο «άρωμα» από ευρωεκλογές είχαν οι εκδηλώσεις κοπής πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων και της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ Ζίτσας, μιας και επίσημοι προσκεκλημένοι σ’ αυτές ήταν δυο υποψήφιοι για την Ευρωβουλή.
Η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, βουλευτής Β’ Αθηνών, τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Ν.Δ. και υποψήφια Ευρωβουλευτής παραβρέθηκε στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. Από την άλλη, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, επίσης υποψ. ευρωβουλευτής, έδωσε το «παρών» στο Πνευματικό Κέντρο Μεταμόρφωσης για την εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο Ζίτσας.

Στην ΟΝΝΕΔ...
Με παλμό, ζωντάνια και δυναμισμό οι Οννεδίτες των Ιωαννίνων έκοψαν την πίτα τους για το νέο έτος σε μία μεγάλη εκδήλωση στο ξενοδοχείο «Lake» το βράδυ της Παρασκευής. Σ’ αυτήν παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, η Αντιπεριφερειάρχης και υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννιτών Τατιάνα Καλογιάννη, ο Αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας, εκπρόσωποι των κομματικών οργάνων, φορέων της αυτοδιοίκησης, μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κ.α.

Η Α. Ασημακοπούλου
Απευθυνόμενη στους νέους η Άννα Ασημακοπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη σοβαρότητα και τη δράση της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων, που έχει, όπως είπε, ευθύνη να χαράξει το μέλλον του τόπου με πειστικότητα και μαχητικότητα. Για τις ευρωεκλογές τόνισε ότι θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος αν προηγηθούν των εθνικών, με διακύβευμα το να φύγει από την εξουσία η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Όπως ανέφερε, «εισπράττω ένα βουβό κύμα αγανάκτησης, οργής και αποστροφής απέναντι στην κυβέρνηση για το ήθος, το ύφος, τον πολιτικό πολιτισμό που εκλείπει και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τίποτε άλλο από φόρους, μιζέρια και εθνικές ήττες δεν έχει να προσφέρει αυτή. Το μήνυμα των εκλογών είναι "Να φύγουν, να φύγουν, να φύγουν"»!
Ανέφερε, επίσης, ότι η Ν.Δ είναι έτοιμη για τις εκλογές και καλείται να επικοινωνήσει τις εποικοδομητικές της προτάσεις με κυρίαρχα ζητήματα τις μειώσεις των φόρων, που θα φέρουν νέες επενδύσεις και τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η πολιτική της διαδρομή ξεκίνησε από τα Γιάννινα και πάντα θα είναι δίπλα στους Γιαννιώτες.

Ο Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Θανάσης Μωρόγιαννης στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, είπε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να συνδεθούν ξανά οι νέοι με αξίες πατριωτισμού και έννοιες που στηρίζουν την εθνική συνείδηση και πως η ΟΝΝΕΔ είναι πρότυπο για τη νεολαία και αγωνίζεται για όσα αυτή απαιτεί. Αναφέρθηκε, επίσης, με θερμά λόγια στην κ. Καλογιάννη που διεκδικεί τη Δημαρχία Ιωαννίνων.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Βουλευτής της Ν.Δ Κ. Τασούλας που χαρακτήρισε γοητευτική την ιστορία της τοπικής ΟΝΝΕΔ και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει και… πεισματάρα πολιτικό την κ. Ασημακοπούλου που αισθάνεται ότι μπορεί να βοηθήσει τον τόπο, ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Θεόδωρος Τζαρούχης.

Στη Ζίτσα
Με επίσημο προσκεκλημένο τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Κ. Δέρβο έκοψε την πίτα της η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Ζίτσας (φωτό). Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Κ. Τασούλας, ο Αλ. Καχριμάνης, ο Θ. Τζαρούχης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δ. Ζίτσας Γ. Γεωργούλη. Ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο Νίκος Μπούτσικος ανέφερε ότι το 2019 είναι μια χρονιά που θα υπάρξει πολιτική αλλαγή με την Ελλάδα να κάνει βήματα μπροστά με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη.
ΝΙΚΟΣ ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ