Έκαναν μια «τρύπα στο νερό» για τη χερσαία ζώνη του λιμένος Ηγουμενίτσας

on .

MPEZAS ANTONHS 21 1 19

• Δικαιωμένος δηλώνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ κ. Αντώνης Μπέζας, μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας για τη Χερσαία Ζώνη του Λιμένος και το νέο νόμο για τις παραχωρήσεις λιμενικών δραστηριοτήτων στα περιφερειακά λιμάνια της χώρας. Συγκεκριμένα τονίζει πως δικαιώθηκε για τις δηλώσεις που είχε κάνει πως δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα στην απόφαση που είχε λάβει η Κυβέρνηση της Ν.Δ. το 2005, για την τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και του ΟΛΗΓ και τα τμήματα της παραλιακής ζώνης στα οποία δεν αναπτύσσονται λιμενικές δραστηριότητες τέθηκαν εκτός χρήσης, εκμετάλλευσης και ορίων αρμοδιότητας του ΟΛΗΓ, ικανοποιώντας έτσι μια διεκδίκηση ετών της τοπικής κοινωνίας.
«Τελικά -υπογραμμίζει- δικαιώθηκα γιατί “έκαναν μια τρύπα στο νερό”, αλλά το θέμα είναι τώρα τι κάνουμε. Βρισκόμαστε στο τέλος του δεύτερου μήνα του 2019, πέρασαν δυόμιση χρόνια από τότε, τα συγκεκριμένα τμήματα δεν έχουν ακόμη φύγει από τη διαχείριση του ΟΛΗΓ». Προσθέτει δε πως «σήμερα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, εκχωρεί σε ιδιώτες λιμενικές δραστηριότητες επενδυτικού χαρακτήρα, κάνει δηλαδή σήμερα αυτό που το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Απλώς το ονομάζει αλλιώς».
Τέλος για τη χερσαία ζώνη, αναφέρει πώς «επειδή με το ν.4472/2017 το λιμάνι της Ηγουμενίτσας εξακολουθεί να παραμένει στο ΤΑΙΠΕΔ, το νέο συμπληρωματικό μνημόνιο της 4ης αξιολόγησης προβλέπει ότι θα ιδιωτικοποιηθεί κατά προτεραιότητα μέχρι το τέλος του 2019 με την παραχώρηση των δραστηριοτήτων κρουαζιέρας, τουρισμού, μεταφοράς φορτηγών (RO-RO) και ξηρού φορτίου και το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με το νέο νόμο, θα αρχίσει να προετοιμάζει άμεσα τους όρους των διεθνών διαγωνισμών, καλώ τα αρμόδια Υπουργεία να αφήσουν τις δικαιολογίες περί «επαναχάραξης του αιγιαλού και της παραλίας» και να θέσουν, όπως έχουν υποσχεθεί, «εδώ και τώρα» εκτός αρμοδιότητας και διαχείρισης του ΟΛΗΓ τα τμήματα που δεν έχουν σχέση με τις λιμενικές δραστηριότητες.
Όσο καθυστερούν, ο εμπαιγμός συνεχίζεται. Το μόνο παρήγορο είναι ότι δε θα συνεχισθεί για πολύ η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!».