«Βέλη» από Γκόντα – Ελισάφ για τον μισθό του Μ. Χρυσοστόμου!

on .

DEYAI PINAKIDA

• Τα… βέλη και τα καυστικά σχόλια των παρατάξεων Νίκου Γκόντα και Μωυσή Ελισάφ δέχθηκε χθες η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων και προσωπικά ο Δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ για διπλασιασμό των αποδοχών του Αντιπροέδρου της επιχείρησης Μάκη Χρυσοστόμου, οι οποίες από τα 1.068 ευρώ μηνιαίως εκτοξεύονται στα 2.137 ευρώ.
Τη σχετική αποκάλυψη έκανε πριν λίγες μέρες μέσω πρωτοσέλιδου ρεπορτάζ στον «Π.Λ.» ο Κώστας Καλτσής και η αντίδραση χθες τόσο του Νίκου Γκόντα όσο και του Μωυσή Ελισάφ ήταν έντονη με τον πρώτο να κάνει λόγο για προεκλογικό «χορό των ημετέρων» στη ΔΕΥΑΙ και τον δεύτερο να μιλάει για απόφαση πολιτικά και ηθικά προκλητική!

Η παράταξη Γκόντα
«Λίγες μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο… χορός των ημετέρων σε Δήμο και ΔΕΥΑΙ καλά κρατεί. Ιδιαίτερα στην ΔΕΥΑΙ ο Αντιπρόεδρος με ανοχή αν όχι με καθοδήγηση του Προέδρου και Δημάρχου κ. Θωμά Μπέγκα, ψάχνει πόρους οικονομικής αποκατάστασης του αντιπροέδρου της επιχείρησης διπλασιάζοντάς του τον μισθό», τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» του Νίκου Γκόντα!
Όπως προσθέτει, «εδώ και πολύ καιρό ο κ. Αντιπρόεδρος, προσπαθεί να μεθοδεύσει τον διπλασιασμό του μισθού του, κάτι που είναι απαγορευτικό εκ του νόμου, αφού είναι γνωστό ότι η επιχείρηση παρουσιάζει ζημιές και αυτό εμποδίζει τέτοιου είδους μηνιαία αποζημίωση και μάλιστα αναδρομικά, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου».
Στο μεταξύ, η παράταξη Γκόντα κατηγορεί τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ για παράνομη απόφαση αφού αυτή πάρθηκε, όπως αναφέρει, με επιστράτευση ακόμα και αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ. προκειμένου να δημιουργηθεί απαρτία, κάτι που δεν επιτεύχθηκε καθώς η παρουσία του ενδιαφερόμενου είναι απαγορευτική βάσει νόμου. Χωρίς απαρτία, λοιπόν, η μειοψηφία πήρε απόφαση παράνομα για το διπλασιασμό του μισθού του κ. Χρυσοστόμου!
Συμμέτοχη σε αυτή την παρανομία έχουν για την παράταξη Γκόντα ο Θωμάς Μπέγκας και ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, οι οποίοι έβαλαν την υπογραφή τους στην απόφαση, την οποία θα κληθεί τώρα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου να εγκρίνει και κυρίως το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο έχει απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα στο παρελθόν.

Ο Μωυσής Ελισάφ
Πολιτικά και ηθικά προκλητική, χαρακτήρισε χθες και ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ την απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ για τον διπλασιασμό των μηνιαίων αποδοχών του Αντιπροέδρου της επιχείρησης. Κι αυτό την ώρα που η ΔΕΥΑΙ προσφέρει πανάκριβο νερό στους κατοίκους της πόλης, προχωρά σε μειώσεις μισθών των εργαζομένων, ενώ τα χρέη της ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και τα έργα της καρκινοβατούν.
Όπως εξήγησε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, η απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» την παραμονή της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, φανερώνει με πολύ ξεκάθαρο τρόπο την ιδιοκτησιακή αντίληψη του Δημάρχου και των συνεργατών του για τον Δήμο Ιωαννιτών και τις δημοτικές επιχειρήσεις.
«Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και σε μία συνεδρίαση παρωδία, καθώς απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης και απείχε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, όπως προκύπτει από τα ελάχιστα στοιχεία που περιέχει η απόφαση, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ αποφάσισαν να διπλασιάσουν τον μισθό του αντιπροέδρου της επιχείρησης Μάκη Χρυσοστόμου. Έτσι οι μηνιαίες αποδοχές από 1.068 ευρώ εκτοξεύονται στις 2.137 ευρώ», τόνισε ο κ. Ελισάφ και πρόσθεσε: «Τη νομιμότητα της υπόθεσης θα την κρίνουν τα αρμόδια όργανα δεδομένου ότι υπάρχει ήδη αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Είμαστε βέβαιοι πως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πράξουν, όπως οφείλουν, άμεσα το καθήκον τους».

Η απάντηση του Δήμου
Απαντώντας στις βολές Γκόντα – Ελισάφ, η Δημοτική Αρχή δε διαψεύδει το ύψος της αύξησης του μισθού του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΙ αλλά επιχειρεί να δικαιολογήσει τη διαδικασία. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι ο προσδιορισμός της αμοιβής του Αντιπροέδρου έγινε με απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΙ τον Μάρτιο του 2017 κι όχι παραμονές των εκλογών, στην οποία ρητά αναφέρεται ότι αυτή δεν έχει αναδρομική ισχύ. Εξάλλου, η Δημοτ. Αρχή ισχυρίζεται ότι στη συνεδρίαση όπου πάρθηκε η εν λόγω απόφαση συμμετείχαν εκπρόσωποι των παρατάξεων και των εργαζομένων οι οποίοι ομοφώνησαν, ενώ προσθέτει πως το Δ.Σ. της επιχείρησης δεν έλαβε απόφαση σε σχέση με το ύψος της αμοιβής αλλά αποδέχτηκε νομική γνωμοδότηση, η οποία ζητήθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΙ!

Ανταπάντηση Μ. Ελισάφ
Χθες βράδυ η παράταξη του Μ. Ελισάφ ανταπάντησε στο Δήμο Ιωαννιτών, αναφέροντας πως η απάντηση της Δημοτικής Αρχής επιβεβαιώνει όσα κατήγγειλε ο κ. Ελισάφ, κάνει λόγο για «κυνική ομολογία» και παραθέτει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η παράταξη ΣΥΡΙΖΑ
Αργά χθες βράδυ ανακοίνωσε εξέδωσε και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πολίτες για την Ανατροπή», στην οποία αναφέρει πώς δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την μισθολογική κατάσταση του αντιπροέδρου κ. Χρυσοστόμου. «Η παράταξη -συνεχίζει- έχει κατακρίνει την πρακτική να αναλαμβάνει ο εκάστοτε δήμαρχος την προεδρία της ΔΕΥΑΙ και τα προβλήματα να διαιωνίζονται» και προσθέτει πώς «η ευθύνη της παρούσας Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλη».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ