Σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής ζητά ο Ν. Γκόντας

on .

GKONTAS NIKOS NEA

• Θέματα σίτισης, στέγασης και μετακίνησης, έθεσαν για μια ακόμη φορά φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας την παρέμβαση και τη συνδρομή του Δήμου για τη λύση των προβλημάτων τους.
«Ζούμε κάτω από άθλιες συνθήκες στις εστίες και σιτιζόμαστε ελλιπώς, ενώ πληρώνουμε ακριβό εισιτήριο μετακίνησης με τα αστικά της πόλης. Ζητούμε άμεσα βοήθεια του Δήμου, στον οποίο περνούμε πολλά από τα χρόνια της ζωής μας» τόνισαν οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου.
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας» Ν. Γκόντας στην τοποθέτηση του απέναντι στο ζήτημα που έχει προκύψει με τους φοιτητές, επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξής του για ενίσχυσή τους, είτε οικονομικά, είτε με την εύρεση ξενοδοχείων όσον αφορά τη στέγαση και χαρακτήρισε ως ντροπή την εκμετάλλευση των φοιτητών από την τοπική αγορά.
«Το 1,80 ευρώ στη σίτισή τους από 3,20 είναι εξευτελιστικό και πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», σημείωσε ο Ν. Γκόντας και πρότεινε τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που θα ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το όλο ζήτημα, που έχει δημιουργηθεί και απασχολεί την φοιτητική κοινότητα.