Σύζυγοι υπουργών ταξιδεύουν με κυβερνητικά αεροσκάφη!

on .

AMOIRAS

• Μεταφορικά μέσα για συζύγους υπουργών μετατράπηκαν τα κυβερνητικά αεροσκάφη, όπως καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς, επικαλούμενος έγγραφα που έφτασαν στα χέρια του από το υπουργείο Άμυνας.
«Σύζυγοι υπουργών ταξίδεψαν με τα πανάκριβα κυβερνητικά αεροσκάφη Gulfstream, Embraer 145 και Embraer Legacy», αναφέρει ο κ. Αμυράς σημειώνοντας ότι το υπουργείο Άμυνας «αποφεύγει να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία ως προς την ταυτότητα των συζύγων των υπουργών που επέβαιναν σε μία ή περισσότερες από τις 263 πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν από τα κυβερνητικά αεροσκάφη τα έτη 2015-2018».
Σύμφωνα με τον κ. Αμυρά, το ΥΠΕΘΑ δεν απαντά ούτε σε σχέση με τους λόγους που εγκρίθηκαν τα αεροπορικά ταξίδια συζύγων υπουργών στο εξωτερικό. Όπως εξηγεί ο ανεξάρτητος βουλευτής το υπουργείο αναφέρει απλώς ότι «τα σχετικά ζητήματα συντονίζονται από την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ενώ οι σχετικές εγκρίσεις πτήσεων υπογράφονται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή το συνολικό κόστος των πτήσεων των τριών κυβερνητικών αεροσκαφών για την τριετία 2015-2018 ανήλθε σε 9.698.721 ευρώ για 2.032,4 ώρες πτήσης.
Χθες βράδυ απάντησε το Υπουργείο Άμυνας, αναφέροντας πώς με τα κυβερνητικά αεροσκάφη ορισμένες φορές τους υπουργούς συνοδεύουν οι σύζυγοί τους.
«Τα κυβερνητικά αεροσκάφη δεν είναι αεροσκάφη αναψυχής και ούτε προσφέρονται για shopping therapy των συζύγων των υπουργών», σχολίασε ο κ. Αμυράς και δήλωσε ότι θα συνεχίσει την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων, μέχρι το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να υποχρεωθεί να αποκαλύψει την ταυτότητα των εξωκυβερνητικών προσώπων που επέβαιναν στα κυβερνητικά αεροσκάφη.