Συνάντηση εργασίας Σπ. Ριζόπουλου με τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας

on .

RIZOPOULOS KARYPIDIS

• Ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου» και υποψ. Περιφερειάρχης Σπ. Ριζόπουλος επισκέφθηκε χθες τον Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδη, στο γραφείο του στην Κοζάνη.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Ριζόπουλος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, ενημερώθηκε αναλυτικά για το ειδικό πρόγραμμα πρόσληψης περίπου 1.000 επιστημόνων που υπέβαλλε ο κ. Καρυπίδης στο Υπουργείο Εργασίας και εγκρίθηκε με τη δέσμευση ποσού 10 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Παράλληλα συζητήθηκαν και άλλες δυνατότητες συνεργασίας στις όμορες περιφέρειες της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας.
Σε δηλώσεις του ο Σπ. Ριζόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «πραγματικά έμεινα άναυδος με την πρωτοβουλία, με τη λογική ότι είναι η ζωντανή απόδειξη ότι ο μεγάλος σχεδιασμός όπως ακριβώς αναπτύχθηκε σε συνέργειες με την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον ΟΑΕΔ και την ελληνική κυβέρνηση οδήγησε σε μια ελαφρά μεταμόρφωση ακόμη και της δημόσιας διοίκησης...».
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτ. Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Καθίσαμε, δουλέψαμε, τεκμηριώσαμε προς την κυβέρνηση προς τον πρώην υφυπουργό Εργασίας τον κ. Ηλιόπουλο το πώς πρέπει να υλοποιήσουμε ένα κάθετο πρόγραμμα μόνο για τη Δυτική Μακεδονία και πετύχαμε…».